Tuinverlichting inspiratie

Tuinverlichting is sfeerbepalend en geeft extra aandacht aan groene blikvangers in de tuin, denk aan een karakteristieke treurwilg aan de rand van de vijver of een kleurrijke border langs de wintergroene heg. Met tuinverlichting creëer je warme lichtaccenten rondom planten, bomen en struiken. Ideaal voor een gezellige sfeer na zonsondergang. Bovendien zorgt buitenverlichting ook voor meer veiligheid. Het schrikt inbrekers af en houdt tuinpaden, opritten of het terras goed zichtbaar.

Vrijstaand huis met verlichting
Leibomen met kerstverlichting

Welke soorten tuinverlichting zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar tuinverlichting of buitenverlichting voor de overkapping zijn er talrijke mogelijkheden, waaronder:

- Tuinverlichting op zonne-energie

- Tuinverlichting led

- Tuinverlichting 12 volt

 

Bij tuinverlichting op zonne-energie, ofwel tuinverlichting solar, komen er geen kabels aan te pas. Deze tuinverlichting is draadloos en zeer duurzaam. Tuinverlichting op zonne-energie laadt zich overdag met zonlicht op en werkt dus hetzelfde als zonnepanelen op je dak. De tuinverlichting met led solar zet zonne-energie om in elektrische energie. Deze energie wordt opgeslagen in een oplaadbare tuinverlichting batterij. Daardoor kun je ’s avonds van warm licht genieten en tegelijkertijd elektriciteit besparen!

 

Een ander voorbeeld van duurzame tuinverlichting is tuinverlichting led. Deze energiezuinige tuinverlichting is o.a. te vinden in tuinspots en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ledlampen verbruiken minder energie dan klassieke gloei- of halogeenlampen. Daarnaast gaan ze lang mee.

 

Tuinverlichting 12 volt is tuinverlichting op stroom. In dit geval wordt licht met behulp van elektriciteit opgewekt. Tuinverlichting 12 volt is een ideale manier om je tuin veilig en makkelijk te verlichten. 12 volt heeft namelijk een laag spanningssysteem (minder spanning op de kabels) en vormt daardoor geen gevaar voor dieren of kinderen. De grondkabels van tuinverlichting 12 volt hoeven niet diep onder de grond aangelegd te worden – handig wanneer je je tuin niet al te veel wilt omspitten. Tuinverlichting 12 volt wordt zowel voor grondspots, buitenlampen en staande lampen ingezet. Veel buitenverlichting bevat een dag en nacht sensor!

 

Tuinverlichting idee – van grondspots tot lampionnen

’s Avonds genieten van een drankje onder het speelse licht van een lichtjessnoer? Of je schutting en border mooi verlichten met wandlampen of spotjes in de grond: Het design van buitenverlichting kan alle kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

- Buitenspots

- Grondspots

- Wandlampen

- Tuinverlichting border, wand en schutting

- Tuinverlichting lantaarn

- Tuinverlichting slinger en lampionnen

 

Geef je Olijfboom, Plataan of Palmboom iets extra's mee door ze met spotjes in de grond te verlichten. Dat geldt ook voor de schutting of een muur. Met wandlampen of muurspots kun je spelen met schaduw en licht. Dit soort type tuinverlichting creëert mooie lichtbeelden en zet ook groene toppers, zoals Klimop of Bamboe, in de spotlights.

 

Wil je tuinverlichting in of rondom de border aanleggen en de struiken of siergrassen accentueren? Kijk dan eens of je wat buitenspots kunt vinden die de beplanting vanaf de bodem verlichten. Voor lage vaste planten, zoals bodemdekkers, is tuinverlichting staand wellicht een optie. Deze ‘lantaarns’ steken boven de lage beplanting uit en geven mooie sfeerverlichting.

 

Wil je van je terras een fijne, verlichte plek maken of geef je binnenkort een tuinfeest? Misschien is tuinverlichting in de vorm van een slinger of lampionnen iets. Dit soort tuinverlichting kan leuk boven een parasol opgehangen worden. Een lichtjessnoer van boom tot boom kan natuurlijk ook!

 

Hoe dan ook, tuinverlichting is niet alleen functioneel, het geeft je tuin ook sfeer en diepte. Zo kun je dag en nacht genieten van je tuin! Ook bij Bomenenzo vind je een assortiment Tuinverlichting. Wij verkopen verlichting die je gemakkelijk zelf kunt aanleggen. Onze verlichting werkt op 12 volt en is duurzaam en energie zuinig. Al onze buitenverlichting is gemakkelijk, veilig en snel aan te sluiten.

Terug

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00