Magnolia Susan

Magnolia Susan

v.a.: € 37,50

Formaat
Struik , Totaalhoogte 80-100cm
€ 37,50
Halfstam , Stamhoogte 100cm, Totaalhoogte 140-160cm
€ 39,50
Struik , Totaalhoogte 130-150cm
Herfst 2024
€ 72,50
Stamomtrek 8-10cm, Totaalhoogte 300-350cm
€ 95,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia Susan geeft in het voorjaar prachtige heerlijkgeurende donker paarse bloemen. De Magnolia Susan struik is zeer geschikt voor de kleinere tuin doordat hij minder groot groeit als de vele andere Magnolia soorten. 

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia 'Susan'

Heb je niet zo’n grote tuin? Dan is de Magnolia ‘Susan’ de perfecte aanwinst! Deze soort met ronde vorm en dichte kroon blijft wat kleiner dan andere Magnolia’s en bereikt na tien jaar een maximale hoogte van zo’n drie meter. De Magnolia ‘Susan’ mag dan wat kleiner zijn, maar is zeker niet minder groots in sierwaarde! In april en mei houd je je ogen maar moeilijk af van de heerlijk geurende, smalle, donkerroze bloemen. Sommige bloemen staan meer open in een waaiervorm dan anderen. In de zomer kan de Beverboom ‘Susan’ nog een nabloei geven! Lange tijd geniet je dus van een betoverend mooie tuin met deze blikvanger. Al vanaf jonge leeftijd bloeit de ‘Susan’ zeer rijkelijk, wat het een geliefde Magnolia soort maakt. Ook vanwege het feit dat de ‘Susan’ pas in het voorjaar bloemknoppen maakt, waardoor deze niet in de winter kunnen bevriezen. Gelijktijdig of na de bloei loopt het ovale, glanzend donkergroene blad uit, dat richting het einde van de zomer doffer wordt. De Magnolia ‘Susan’ is onderhoudsarm en daarom geschikt voor iedereen. Het is een fantastische toevoeging voor de kleine tuin als solitair of eyecatcher in de border. 

Lees meer

'Susan' Magnolia verzorgen

In het voorjaar kun je wat organische bemesting rond de voet strooien voor een boost. Voordelig aan de Magnolia ‘Susan’ is dat de bloemknoppen na de winter worden gevormd, waardoor ze minder gevoelig zijn voor vorst. Zet de bladverliezende Magnolia voor de zekerheid wel op een beschutte plek uit de wind.

Magnolia 'Susan' snoeien

Een beeldschone struik vrij van onderhoud? De Magnolia ‘Susan’ heeft het beste van beide werelden. Het is beter als je de Magnolia niet snoeit; hierdoor kan de mooie, natuurlijke vorm namelijk snel verloren gaan. Mocht je dood, kruisend of beschadigd hout opmerken, dan verwijder je dit beter wel. Als je de Magnolia ‘Susan’ wilt snoeien, doe dit dan na de eerste bloei in het voorjaar. De kans op beschadiging is dan het kleinst.

Lees meer

'Susan' Magnolia water geven

Voor de Magnolia ‘Susan’ is een niet te droge, niet te natte grond perfect. Daarom moet de bodem goed doorlatend zijn, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan. In de eerste periode na de aanplanting geef je regelmatig water, zodat de jonge struik goed kan wortelen en groeien. Na het eerste jaar, als de Magnolia ‘Susan’ zelf water uit de grond kan opnemen, hoef je alleen nog water te geven tijdens droge en warme periodes. Geef liever één of twee keer per week ruim water dan elke dag een beetje. 

Lees meer

Magnolia 'Susan' planten

Doordat de Beverboom ‘Susan’ kleiner blijft dan andere Magnolia’s, is deze soort ook zeer geschikt voor kleine tuinen. Bijvoorbeeld als solitair of in de border. Het beste plant je de Magnolia tussen oktober en april op een enigszins beschutte, zonnige of licht beschaduwde plek in de tuin uit de wind. Op een humusrijke, licht zure, vochthoudende en goed doorlatende grond groeit en bloeit de Magnolia ‘Susan’ goed. Maak bij het aanplanten een ruim plant gat en voorkom daarmee dat je de wortels beschadigd. Vul hierna aan met aanplantgrond. Dit zit vol voedingsstoffen en maakt de bodem lekker luchtig. Kortom, een goede start! Geef na het aanplanten genoeg water, zodat de jonge struik aan de bodem kan wennen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Susan
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!