Magnolia soulangeana

Magnolia soulangeana

v.a.: € 39,50

Formaat
Struik Struik, Hoogte 80-100cm
€ 39,50
Struik , Totaalhoogte 140-160cm
Herfst 2024
€ 89,50
Halfstam , Stamhoogte 80-100cm, Totaalhoogte 120-140cm
€ 67,50
Stamhoogte Hoogstam, Totaalhoogte 300-400cm
€ 175,00
Stamhoogte Meerstammig, Totaalhoogte 350-400cm
Herfst 2024
€ 800,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnolia soulangeana is de meest voorkomende Magnolia in Nederland en wordt ook wel 'Gewone Magnolia' genoemd. Kenmerkend voor deze soort zijn de grote wit met roze openstaande bloemen. De bloemen hebben de uitstraling van een tulp, vandaar zijn bijnaam: Valse Tulpenboom.

Onze voordelen:

Kenmerken van Magnolia soulangeana

Als deze blikvanger in bloei staat, is de lente echt begonnen! De Magnolia soulangeana, ook wel ‘Gewone Magnolia genoemd, is de bekendste en een van de rijkst bloeiende Magnolia’s. Vanaf april bewonder je prachtige witte tot (licht)roze bloemen, die wat weg hebben van tulpen. De sierlijke bloemen verschijnen op het kale hout, waardoor ze extra goed opvallen. Na de bloei loopt het ovale, groene blad uit. De Valse Tulpenboom Magnolia soulangeana is niet wintergroen, maar wel winterhard. Als solitair komt de blikvanger het best tot zijn recht. Heb je de bloesemboom op een zonnige plek staan, dan heb je in de nazomer kans op een tweede bloei. Dat is dubbel genieten! Je kunt de rijkbloeiende Magnolia soulangeana kopen als struik, halfstam, hoofstam én als meerstammige boom. Er is dus altijd wel een vorm en maat geschikt voor jouw tuin. Vanwege de maximale hoogte van vijf meter is de Gewone Magnolia met breed vaasvormige kroon ook leuk voor kleine tuinen. Het sprookjesachtig mooie uiterlijk en de makkelijke verzorging (lees: geen snoei!) maken de Magnolia soulangeana een fantastische aanwinst voor iedere tuin. 


Je kunt de Magnolia soulangeana kopen als struik, halfstam, hoogstam én als meerstammige boom, al deze vormen zijn geschikt voor de volle grond. Een voordeel is dus ook dat er altijd een vorm geschikt is voor jouw tuin. Dit geldt voor zowel grote als kleine tuinen. 

Magnolia soulangeana als struik: Deze Magnolia soulangeana in pot zijn vaste planten, die langzaam uitgroeien tot grote struiken. De uiteindelijke hoogte is +/- 5 meter, deze groeivorm is dus ook geschikt voor kleine tuinen.

Magnolia soulangeana halfstam: Deze variant kun je houden als kleine boompjes op stam. De stamhoogte ligt tussen de 100 en 120 cm, daarbovenop heb je dan een schitterend struikje. Deze kleine bomen zijn heel mooi om te combineren met wat bloeiende vaste planten én zijn bovendien zeer geschikt voor kleine tuinen.

Magnolia soulangeana hoogstam: De gewone Magnolia als hoogstam is bij aankoop +/- 3 meter en bereikt een uiteindelijke hoogte van ongeveer 8 meter.

Magnolia soulangeana meerstammig: Magnolia soulangeana groeit - als meerstammige boom en struik - vaak even hoog als breed. Vanuit de kroon groeit hij breed vaasvormig. Ze groeien uit tot kleine bomen met een hoogte tussen de 3 en 8 meter.

 

TIP: Combineer deze gewone Magnolia met bijvoorbeeld Magnolia Stellata! Deze twee prachtige bloeiende struiken vullen elkaar schitterend aan met hun matchende kleuren én verschillende bloemvormen. Magnolia Stellata heeft zuiverwitte stervormige bloemen.

TIP: Ben je op zoek naar een groenblijvende struik uit de Magnolia familie? Kijk dan eens naar de Magnolia grandiflora Gallisoniensis. We hebben deze soort als groenblijvende heesters beschikbaar én zelfs als groenblijvende bomen.

Lees meer

Magnolia verzorgen

De Magnolia soulangeana is winterhard, maar doordat de boom al vroeg in het voorjaar bloeit, kunnen de bloemknoppen schade oplopen bij late nachtvorst. Weet je dat het gaat vriezen in april, bedek de bloemen dan met bijvoorbeeld jute of stro.

Magnolia soulangeana snoeien

Magnolia’s hebben geen snoei nodig, wat het onderhoudsvriendelijke bomen of struiken maken. Ook de Magnolia soulangeana hoeft niet gesnoeid te worden. Dit maakt de bloesemboom geschikt voor iedere tuinier! Mocht je toch willen snoeien, doe dit na de eerste bloei in het voorjaar en let erop dat je de mooie vorm behoudt. Snoei alleen een stuk van de uitlopers af en blijf van de hoofdtakken af. Dode, beschadigde of kruisende takken kun je verwijderen.

Lees meer

Magnolia water geven

Na het aanplanten geef je de Magnolia direct water. Het eerste jaar is regelmatig water geven belangrijk, zodat de jonge boom goed kan wortelen en groeien. Het is beter om bijvoorbeeld twee keer per week flink water te geven dan iedere dag een beetje. De Magnolia soulangeana heeft namelijk vlezige wortels en die houden niet van een constant natte bodem. Een goed doorlatende bodem is essentieel. Na de eerste periode, als de wortels van de Magnolia lang genoeg zijn om zelf grondwater op te nemen, hoef je alleen tijdens droge, warme periodes nog extra water te geven. 

Lees meer

Magnolia soulangeana planten

Heb je al een mooie plek in gedachten voor de Magnolia soulangeana? Deze blikvanger komt als solitair het mooist tot zijn recht in de tuin. Zorg voor voldoende ruimte, zodat de sierboom genoeg ruimte heeft om te groeien. Op een zonnige standplaats heb je de meeste kans dat de Magnolia in de nazomer nog eens tot bloei komt. De Valse Tulpenboom houdt verder van een beschutte plek en licht vochtige, goed doorlatende, licht zure en humusrijke grond. We adviseren hiervoor gebruik te maken van speciale aanplantgrond. Hiermee maak je de bodem lekker luchtig en voedzaam tegelijkertijd. De Magnolia soulangeana heeft vlezige wortels die in te natte grond kunnen gaan rotten of bevriezen. Een goede doorlating is dan ook belangrijk. Ben je klaar met aanplanten? Geef de eerste tijd genoeg water.

 

magnolia soulangeana planten

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia soulangeana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Worden ze geleverd met bloemen?? Worden ze geleverd in een grote pot ? Kan die in een hele grote kuip blijven staan? Hebben jullie die wordt die daar in geleverd ?

Afhankelijk van de tijd van het jaar van het leveren heeft een Magnolia wel of geen bloemen. Wij adviseren de Magnolia in de volle grond te plaatsen ivm de groei van de boom.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!