Magnolia Soulangeana

Magnolia Soulangeana

v.a.: € 39,50

Formaat
Struik Struik, Hoogte 100-120cm
€ 39,50
Struik , Totaal hoogte 140-160cm
€ 82,50
Halfstam , Stamhoogte 100-120cm, Totaal hoogte 140-160cm
€ 67,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Magnolia Soulangeana is de meest voorkomende Magnolia in Nederland. De Magnolia kenmerkt zich door grote wit met roze openstaande bloemen. De bloemen hebben een uitstraling van een tulp vandaar dat deze Magnolia ook wel tulpenboom wordt genoemd.

Onze voordelen:

 

De Magnolia Soulangeana is de meest voorkomende Magnolia in ons land. Deze Magnolia groeit langzaam en kan na 10 jaar 5 meter hoog zijn. De groei van de Magnolia is in de kroon breed vaasvormig. U kunt de Magnolia Soulangeana als struik kopen maar wij verkopen deze Magnolia ook als boom. De Magnolia Soulangeana groeit vaak even hoog als breed. Vanaf april verschijnen er prachtige wit/ lichtroze bloemen aan de struik die qua vorm op een tulp lijken, vandaar dat de Magnolia nog al eens de naam Tulpenboom krijgt. Na de uitbundige bloemenbloei verschijnen er groene ovale bladeren aan de struik. De Magnolia is een bladverliezende struik maar is wel winterhard.

 

Lees meer
De Magnolia heeft weinig onderhoud nodig. Een Magnolia Soulangeana hoeft niet gesnoeid te worden. Wil u toch gaan snoeien let er dan op dat u de vorm van de Magnolia behoud. Snoei daarom alleen een stuk van de uitlopers af en ga niet de hoofdtakken snoeien. Snoei de Magnolia in het voorjaar na de eerst bloei.
Lees meer
Geeft de Magnolia de eerste tijd voldoende water. Het is beter om de Magnolia Soulangeana 2 keer per week flink water te geven dan iedere dag een beetje. Na de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat u de plant water geeft tijdens droge periodes. Tijdens droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden, kunt u 2 á 3 keer per week water geven.
Lees meer
Wanneer de Magnolia op een zonnige plaats in uw tuin staat heeft u kans dat de Magnolia Soulangeana in de nazomer nogmaals prachtige bloemen geeft. Plant de Magnolia niet in te natte grond, hierdoor kunnen de wortels gaan rotten of bevriezen. De wortels van de Magnolia groeien namelijk zowel diepgaand ook oppervlakkig. Een Magnolia wordt niet graag verplaatst kijk daarom goed of de Magnolia op de plaats waar u deze wil planten ook nog kan groeien. Verder heeft de Magnoli graag wat beschutting tegen harde wind. Graaf een groot planten gat zodat de wortels van de Magnolia Soulangeana niet kunnen beschadigen tijdens het plaatsen. Gebruik om het gat te dichten ook wat nieuwe aanplant grond. Geeft de Magnolia de eerste tijd voldoende water. Het is beter om de Magnolia Soulangeana 2 keer per week flink water te geven dan iedere dag een beetje.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Magnolia Soulangeana
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Worden ze geleverd met bloemen?? Worden ze geleverd in een grote pot ? Kan die in een hele grote kuip blijven staan? Hebben jullie die wordt die daar in geleverd ?

Afhankelijk van de tijd van het jaar van het leveren heeft een Magnolia wel of geen bloemen. Wij adviseren de Magnolia in de volle grond te plaatsen ivm de groei van de boom.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!