Vlinderstruiken
vragen? 0344 22 81 00

Vlinderstruik kopen

Vlinderstruiken worden veelal geplant voor de mooie bloempluimen die vlinders aantrekken. In iedere tuin kunt u de vlinderstruik planten. Deze struiken kunnen goed tegen snoeien en zijn zeer winterhard. U kunt de struiken na de vorst terugsnoeien tot zo'n 30 cm hoogte. U kunt bij ons verschillende soorten vlinderstruiken vinden. De bloeitijd loopt meestal van augustus tot ver in oktober.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Vlinderstruik kopen:

De Vlinderstruik heeft zijn naam te danken aan het aantrekken van de vele verschillende soorten bijen en vlinders. De Vlinderstruik wordt ook wel Herfst Sering genoemd door zijn Seringachtige bloei. De Vlinderstruik bloeitijd is tussen juli en september/oktober. Door ieder voorjaar na de laatste vorst te snoeien verjong je de struik en blijft hij langdurig en overvloedig bloeien. Deze populaire struiken zijn er in veel kleuren. Zo zijn er Vlinderstruiken Buddleja Davidii die wit van kleur zijn, maar ook geel, roze, rood, paars en blauw behoren tot de mogelijkheden. De vlinderstruik is heerlijk geurend en is winterhard. Sommige soorten zijn winterhard. U kunt de verschillende soorten Vlinderstruiken kopen bij Bomenenzo.nl en laten bezorgen.

Vlinderstruik kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste soorten vlinderstruik kopen doet u makkelijk en snel online bij Kwekerij Bomenenzo.nl. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Bij ons vindt u onder andere Buddleja Davidii White Profusion, vlinderstruik Empire Blue, Buddleja Davidii Nanho Blue, vlinderstruik Pink Delight, de Ile de France en de Royal Red. Daarnaast koopt u bij ons andere populaire struiken, diverse vaste planten, haag planten en de Blauwe Regen. 

Vlinderstruik verzorgen:

Een Vlinderstruik kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Wanneer u de Vlinderstruik in een pot heeft staan, geef de planten dan 1 keer per week water. Let er wel op dat er geen water in de pot blijft staan, anders gaan de wortels van de vlinderstruik rotten. U kunt de Vlinderstruik in het vroege voorjaar wat extra mest geven.

Vlinderstruik snoeien:           

Als je de gehele zomer wil genieten van veel bloemen is snoeien zeer belangrijk bij de Vlinderstruik. Snoei de Vlinderstruik tussen februari en maart, maar let wel op dat er geen strenge vorst meer in aankomst is. Een Vlinderstruik kan goed tegen een flinke snoeibeurt. Het is belangrijk om boven de kleine uitlopers te snoeien. Hierdoor vergroot u de kans op een nieuwe uitloop met nieuwe takken. Wanneer u tijdens de bloeiperiode de uitgebloeide bloemen van de struik knipt is er kans dat de vlinderstruik opnieuw zal uitlopen. Snoei de Vlinderstruik met een snoeischaar en knip de dikke takken met de takkenschaar af.

Vlinderstruik planten:

De Vlinderstruik planten is niet moeilijk. Een Vlinderstruik kan het best geplant worden in het voor- of najaar wanneer het niet vriest. De Vlinderstruik houdt van een goede vocht doorlatende en kalkrijke grond en staat graag in de volle zon. Plaats de Vlinderstruik niet in zure volle grond. Graaf een gat dat groter is als de kluit en zet de struik in het plantgat. Maak het plantgat dicht met aanplant grond. Wanneer de Vlinderstruik groter wordt kan het zijn dat de struik wat uit elkaar lijkt te gaan vallen. Dit kunt u verhelpen met behulp van bamboestokken. 

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Vlinderstruiken bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Vlinderstruik webshop zijn verschillende Vlinderstruiken te koop, zoals de Buddleja Davidii White Profusion, vlinderstruik Empire Blue, Buddleja Davidii Nanho Blue, vlinderstruik Pink Delight, de Ile de France en de Royal Red.