Vlinderstruiken
vragen? 0344 22 81 00

Vlinderstruik kopen

Vlinderstruiken worden veelal geplant voor de mooie bloempluimen die vlinders aantrekken. In iedere tuin kunt u de vlinderstruik planten. Deze struiken kunnen goed tegen snoeien en zijn zeer winterhard. U kunt de struiken na de vorst terug snoeien tot zo'n 30 cm. hoogte. U kunt bij ons verschillende soorten vlinderstruiken kopen. De bloeitijd loopt meestal van augustus tot ver in oktober.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Vlinderstruik kopen:

De Vlinderstruik heeft zijn naam te danken aan het aantrekken van de vele verschillende soorten vlinders. De Vlinderstruik wordt ook wel Herfst Sering genoemd door zijn Seringachtige bloei. De Vlinderstruik bloeitijd is tussen juli en september/oktober. Door ieder voorjaar na de laatste vorst te snoeien verjong je de struik en blijft hij langdurig en overvloedig bloeien. Vlinderstruiken zijn er in veel kleuren. Zo zijn er Vlinderstruiken wit van kleur maar ook geel, roze, rood, paars en blauw behoren tot de mogelijkheid. U kunt de verschillende soorten Vlinderstruiken kopen bij bomenenzo.nl en laten bezorgen.

Vlinderstruiken eigenschappen:

  • Trekt veel soorten vlinders
  • Heerlijk geurend
  • Bloeit schitterend tussen juli en oktober
  • Winterhard
  • Vraag weinig verzorging
  • Sommige soorten zijn groenblijvend

Verzorgen Vlinderstruik:

Een Vlinderstruik kan zowel in de volle grond als in een pot geplant worden. Wanneer u de Vlinderstruik in een pot heeft staan, geef deze dan 1 keer per week water. Let er wel op dat er geen water in de pot blijft staan anders gaan de wortels van de vlinderstruik rotten. U kunt de Vlinderstruik in het voorjaar wat extra mest geven.

Snoeien Vlinderstruik:

Als je de gehele zomer wil genieten van veel bloemen is snoeien zeer belangrijk bij de Vlinderstruik. Snoei de Vlinderstruik tussen februari en maart. Maar let wel op dat er geen strenge vorst meer in aankomst is. Een Vlinderstruik kan goed tegen een flinke snoeibeurt. Het is belangrijk om boven de kleine uitlopers te snoeien. Hierdoor vergroot u de kans op een nieuwe uitloop. Wanneer u tijdens de bloeiperiode de dode bloemen van de struik knipt is er kans dat de vlinderstruik opnieuw zal uitlopen. Snoei de Vlinderstruik met een snoeischaar en de dikke takken knipt u met de takkenschaar af.

Plantadvies Vlinderstruik:

De Vlinderstruik planten is niet moeilijk.Een Vlinderstruik kan het best geplant worden in het voor- of najaar wanneer het niet vriest. De Vlinderstruik houd van een goede vocht doorlatende grond en staat graag in de  zon. Plaats een Vlinderstruik niet op een zure grond.Graaf een gat wat groter is als de kluit en zet in het plantgat de Vlinderstruik. Maak het plantgat dicht met aanplant grond. Wanneer de Vlinderstruik groter word kan het zijn dat de struik wat uit elkaar lijkt te gaan vallen. Dit kunt u verhelpen met behulp van bamboe stokken. 

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Vlinderstruiken bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Vlinderstruik webshop zijn verschillende Vlinderstruiken te koop.