Grote bomen

grote boom steeneik quercus ilexIn grote tuinen is het meer dan eens toepasselijk om een grote, stevige boom te planten. Met een grote boom bedoelen we niet direct een hoge boom maar meer een boom met een dikke stam. Dit zorgt voor een volgroeid beeld van uw tuin. Ook al is de tuin nog niet lang aangeplant, een dikke/volle boom doet anders vermoeden. Hierbij kunt u denken aan oude fruitbomen of grote eiken zoals op de afbeelding. Natuurlijk zijn er wel bomen die ook erg hoog kunnen worden, er zijn soorten die tot wel 15 meter hoog worden. De haagbeuk Carpinus betulus kan die hoogte bereiken. Wilt u wel een grote boom maar met beperkte hoogt zijn er diverse sierbomen. Veel grote bomen zijn goed te onderhouden en verdragen snoei, hierdoor is het niet moeilijk om een boom in hoogte te beperken. Voor elke tuin is wel een boom te vinden. Heeft u vragen of wilt u meer weten over bomen neemt u dan contact met ons op.

De bomen zijn zeer sterk en groeien op vrijwel alle bodems. Veel soorten zijn ziektevrij en makkelijk te verzorgen. Het belangrijkste is dat de bomen genoeg ruimte krijgen om te wortelen. Beperkte wortelgroei kan de groei belemmeren of de boom beschadigen. 

Grote bomen hebben meestal ook een grote kluit en zijn daardoor lastiger te verplanten. Veel hiervan moet dan ook machinaal gebeuren. Van het rooien tot het aanplanten. Wij kunnen u advieseren en helpen bij het maken van de juiste keuze qua boom en standplaats. Neem contact met ons op via te telefoon 0344-228100 of klik hier.