Pruimenbomen
vragen? 0344 22 81 00

pruimenbomen kopen direct van onze kwekerij

In de pruimenbomen vindt u een grote variatie aan vruchtkleuren en smaken. Lekkere rassen van een zelfbestuivende boom zijn de Bleue de Belgique, Opal, Reine Claude d'Oullins en Czar. Goede kruisbestuivingen met niet zelfbestuivende soorten kunt u ook kopen. Bijvoorbeeld de Monsieur Hatif en Anna Spath.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Pruimenbomen kopen

Pruimen behoren tot de categorie steenfruit. Pruimenbomen staan bekend om de gigantische productie die ze vaak geven. Een pruim is een veelzijdige vrucht die veel gebruikt word voor consumptie.

Heeft u een ruimere tuin? Dan is het een prachtig idee een Pruimenboom te planten. In het voorjaar kunt u genieten van de prachtige bloesem. En in de zomer van de heerlijke vrucht. Heeft u een kleinere tuin? Dan hebben we een Pruimenboom laagstam of een Lei Pruimenboom om u van dienst te zijn. U kunt verschillende Pruimenbomen kopen en laten bezorgen zoals: Anna Späth, Betuwse kwets, Monsieur Hatif, Opal, etcetera.

Eigenschappen Pruimenbomen:

  • Bloeien in het voorjaar met prachtige bloesem.
  • Geven overheerlijke zoete pruimen.
  • Die te gebruiken zijn voor verwerking van consumptie.
  • Groeien op alle voedingsrijke grond. Let wel, niet te vochtige bodem. Zorg dan een eventuele afwatering. Dit ter behoud van uw kersenboom. Zonneschijn is gewenst.
  • Zijn relatief gemakkelijk te snoeien.

Plantadvies Pruimenbomen:

Pruimenbomen vragen over het algemeen weinig onderhoud. Ze kunnen op veel grondbodems geplant worden. Belangrijk is dat de bodem voedingrijk is. Het snoeien van Pruimenbomen is wel belangrijk. Je beperkt hierdoor wel de groei. Krijgt minder vruchten. Maar de vruchten die er groeien kunnen dan beter uitgroeien en zijn ook voller van smaak. Tevens krijgt de boom van het snoeien een mooiere boomvorm. Snoeien in de winter wordt over het algemeen afgeraden bij steenfruit. De tip is dus: snoei op een zomerse dag. Zo kan de wond zich snel herstellen.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over online Pruimenbomen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Pruimenbomen webshop zijn verschillende Pruimenbomen te koop.

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.