Haagbeuk planten
Haagbeuk planten of verplanten

How to: Haagbeuk planten

Een Haagbeuk kunt u op twee manieren planten: in een enkele- of dubbele rij. Als u graag een smalle haag wilt hebben kunt u kiezen voor een enkele rij. Heeft u liever een dikkere, nog vollere haag? Kies er dan voor om een dubbele rij aan te planten. Doe dit altijd op een zigzaggende wijze, waarbij steeds een driehoekige vorm ontstaat. Een bijkomend voordeel van een dubbele rij, is dat het zorgt voor meer privacy. Hoeveel Haagbeuk planten u per meter nodig heeft, hangt af van uw wensen. Daarnaast verkopen we verschillende formaten Haagbeuk planten. Een Haagbeuk met een hoogte van 40 cm vereist uiteraard minder ruimte dan een Haagbeuk van 200 cm. Qua grondsoort is de Haagbeuk niet lastig, hij kan goed groeien in allerlei soorten grond. De Carpinus Betulus groeit zelfs goed in de zwaardere, vochtigere grondsoorten zoals kleigrond. Hierin blinkt de Haagbeuk uit ten opzichte van de Beukenhaag.

 

Om te zorgen dat u een duidelijk inzicht krijgt in de formaten, en vooral ook hoeveel u ervan nodig heeft per meter, volgen onderstaande richtlijnen:

 

Hoogte van Haagbeuk planten

Hoeveelheid planten

Enkele rij

Hoeveelheid planten

Dubbele rij

40 - 80 cm

7

13

80 - 125 cm

6

11

125 - 200 cm

5

9

200 - 225 cm

3

5

 

 

haagbeuk planten
Van hoog naar laag sorteren
haagbeuk planten
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Wanneer Haagbeuk planten?

Het aanplanten van een Haagbeuk kunt u het beste doen als hij zich in de ‘ruststand’ bevindt. Dit is in de periode van oktober tot en met maart. In deze maanden groeit de Haagbeuk het minste, en daardoor hebben de wortels goed de tijd om te kunnen wortelen. Pas alleen wel op met vorst, de Haagbeuk mag ten tijden van vorst absoluut niet worden aangeplant.

Een Haagbeuk verplanten

Het is ook mogelijk om na verloop van tijd uw Haagbeuk te verplanten. Doe dit in dezelfde periode als het aanplanten. Let er wel op dat u, na het uitgraven van de Haagbeuk, de aarde niet van de wortels verwijdert. In de aarde kunnen nog voedzame stoffen zitten, die het verplant-proces makkelijker kunnen maken.

Mocht u na het lezen van deze tekst nog met vragen zitten over het aanplanten of verplanten van de Haagbeuk Carpinus Betulus, neem dan gerust contact met ons op. Het is bij de Haagbeuk ook mogelijk om gebruik te maken van onze aanplant service. Bel, mail, of zoek ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00