Populairste leibomen

Populairste leibomen

De best verkochte en populairste leiboom van de laatste jaren is de Linde.

De leilinde is ondertussen een begrip en heeft dat vooral te danken aan zijn frisgroene blad en het enorm weinige onderhoud. Nadat het blad gevallen is kan de boom gesnoeid worden tot op de hoofdarmen. Zet de takken terug op stompjes van een centimeter. Geef de linde het eerst jaar na aanplant voldoende water en verder heeft de boom niets nodig.

Een zeer bekende boom is ook de plataan. Hoewel deze bekendheid heeft gekregen door zijn dak is hij zeer geschikt voor de leivorm. Met zijn grote blad zit het rek snel dicht en zal de boom in grote mate privacy geven. Niet gevoelig voor ziekten en snel groeiend. Snoeien kan het beste in maart of april en neem dan vooral de jonge takken weg. Snoei die tot stompjes terug op de hoofdarmen.

De derde plaats gaat naar de leibeuk. De beuk is een boom die zijn blad vast houdt tot na de winter. Zo heeft u altijd privacy. Bijkomen groot voordeel van de beuk is dat deze te scheren is als een heg. Zo blijft de vorm goed behouden en groeit hij van binnen verder dicht tot een compact blok.

Terug
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00