Lentebloeiers voor een kleurrijk voorjaar!

Lentebloeiers voor een kleurrijk voorjaar!

 

We hebben de mooiste lentebloeiers voor je op een rij gezet. Van bloeiende vaste planten, struiken, haagplanten tot bomen: geniet van schitterende bloemen in allerlei vormen, kleuren en maten. 

Vaste planten en haagplanten

Rhododendron
In april en mei kun je niet om de pracht en praal van de Rhododendron heen. Deze opvallende lentebloeier schittert met bloemen in allerlei verschillende kleuren en maten, en sommige Rododendrons zijn ook nog eens groenblijvende planten. Laat je verrassen door de populaire witbloeiende Rhododendron ‘Cunningham’s White’, paarsbloeiende Rhododendron ‘Grandiflorum’ of knalroze Rhododendron ‘Nova Zembla’. De zuurminnende plant is ook als bloeiende, (groenblijvende) haagplant te gebruiken.

Blauwe Regen (Wisteria)
Als deze blikvanger in bloei staat, is het écht lente! Vanaf april of mei schitteren de Chinese (Wisteria sinensis) en Japanse Blauwe Regen (Wisteria floribunda) soorten met spectaculaire bloemtrossen in witte, roze of blauwe kleuren. De snelgroeiende, bloeiende klimplant geeft je natuurlijke tuin een romantische uitstraling en je schutting of pergola veel sierwaarde. 

Kaukasisch vergeet-mij-nietje (Brunnera macrophylla)
Deze vaste plant bloeit in april en mei met vele lichtblauwe bloemetjes. Naast de lieflijke bloei, zijn de hartvormige bladeren decoratief, die in de zomer erg groot kunnen worden. Op een (half)schaduwrijke plek voelt de Brunnera macrophylla (Kaukasisch vergeet-mij-nietje), dat zo’n 40 cm hoog wordt, zich het meest thuis.

Sering (Syringa vulgaris)
Geniet in mei intens van de heerlijk geurende, witte, paarse of roze bloempluimen van de Syringa vulgaris (Sering). De lentebloeier neemt toe in populariteit en dat is goed te begrijpen! De exotische sfeermaker is perfect voor de romantische tuin en geschikt voor in de border, als bloeiende haag of als dwerg Sering in een pot voor op het terras en balkon. Kijk bijvoorbeeld eens naar de populaire Syringa vulgaris ‘Charles Joy’ of Syringa vulgaris ‘Katherine Havemeyer’.

Wolfsmelk (Euphorbia)
Van april tot juni bloeien de meeste Euphorbia soorten met frisse geelgroene bloemen, die je rotstuin, border, balkon of terras sieren. De decoratieve bladeren schitteren het hele jaar aan de groenblijvende plant. Wolfsmelk (Euphorbia myrsinites) is ook verkrijgbaar als groenblijvende bodembedekker.

Kleine Maagdenpalm (Vinca minor)
Deze wintergroene bodembedekker bloeit vanaf het vroege voorjaar (maart - mei) met lieve blauwe, paarse of witte bloemen. De Kleine Maagdenpalm houdt zijn bladeren het hele jaar vast en vormt daarmee een mooi groen tapijt.

Chinees Klokje (Forsythia)
Al vroeg in het voorjaar tovert het Chinees Klokje een glimlach op je gezicht. Vanaf maart bewonder je stervormige, heldergele bloemen in overvloed. De Forsythia intermedia ‘Spectabilis’ is de meest rijkbloeiende cultivar. Behalve de gezellige bloei, is het Chinees Klokje geliefd om zijn decoratieve bladeren, mooie herfstkleuren en fraaie wintersilhouet.

Sierui (Allium)
De Allium aflatunense 'Purple Sensation', beter bekend als Sierui, is ongekend populair. De bijzondere bloeiwijze verklaart waarom. In mei en juni stelen de knalpaarse, bolvormige bloemen de show in de tuin. De Sierui Allium ‘Purple Sensation’ is een blikvanger voor in de tuin en in huis. Het is namelijk ook een geschikte snijbloem.

Bomen

Amandelboom (Prunus dulcis)
Al in maart en april krijg je voorjaarskriebels met de adembenemende bloei van de Amandelboom. De talloze witroze bloemetjes van de uitbundige voorjaarsbloeier zijn een lust voor het oog en de smaakvolle amandelen in de herfst maken het plaatje compleet.

Magnolia (Beverboom of Valse Tulpenboom)
Nog zo’n blikvanger in het vroege voorjaar. De Magnolia is razend populair vanwege de spectaculaire tulpachtige bloemen, die van eind maart tot mei te bewonderen zijn in witte, roze en paarse kleuren. De heerlijk geurende blikvanger komt in verschillende soorten en maten, waardoor er zowel geschikte soorten Magnolia’s te vinden zijn voor grote tuinen (Magnolia soulangeana) als kleine tuinen (Magnolia kobus, Magnolia stellata).

Krentenboom (Amelanchier lamarckii)
Het geliefde Krentenboompje verrast ieder seizoen en is perfect voor bijvoorbeeld moderne tuinen, ook kleine tuinen. In april schittert de kleine boom met prachtige witte bloesem, in de zomer vormt de Amelanchier lamarckii smaakvolle krenten en in het najaar krijgt het blad prachtige herfstkleuren. Bovendien is de Krentenboompje erg gemakkelijk te onderhouden, een echte topper dus voor de grote of kleine tuin! 

Fruitbomen
Niet te vergeten zijn natuurlijk de fruitbomen. Dat weten we in de Betuwe maar al te goed! Voordat fruitbomen hun vruchten vormen, geniet je in de lente van sprookjesachtige bloesem. Eerst is de pruimenboom aan de beurt (Prunus domestica), dan de kersenboom (Prunus avium), vervolgens de perenboom (Pyrus communis) en tot slot de appelboom (Malus domestica). Er zijn natuurlijk ook veel fruitbomen met exotisch fruit te verkrijgen met een gezellige bloei.

Wil jij ook een heerlijk lentegevoel ervaren met de mooiste lentebloeiers? Shop jouw favorieten, van de vinca minor tot blauwe druif en groenblijvende planten, snel en gemakkelijk via de webshop van Bomenenzo.nl. Je kunt je gewenste producten laten thuis bezorgen of gratis afhalen in de kwekerij. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te volgen en lees meer informatie in onze algemene voorwaarden. Kom je liever langs? We leiden je graag rond in onze kwekerij en voorzien je van vrijblijvend persoonlijk advies!

Terug
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00