Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

sieramber liquidambar kopen Amberbomen

De Liquidambar styraciflua, ofwel de amberboom, is een prachtige sierboom met zeer mooie herfstkleuren. De boom heeft bekendheid gekregen door die kleuren. Ze lopen uiteen van prachtige tinten goudgeel tot purper, dieprood. In mei bloeit de amber maar de bloemen zijn niet echt speciaal. De vruchten daarentegen zijn wel bijzonder mooi. Deze hangen rijkelijk in smalle trossen naar beneden en bewegen met de wind. 

Het kunnen bomen worden van meer dan tien meter hoog, alleen is hier wel geduld voor nodig. Het is geen snelle groeier en doet er in gemiddelde omstandigheden zeker 10 jaar over om 6 meter te worden. Het snoeien van de amberboom kan het best gedaan worden als de boom in winterrust is. Tussen oktober en maart. Knip alleen de takken weg die u niet aanstaan of die in de weg zitten. Laat de boom verder groeien op natuurlijke wijze om de mooiste vorm te krijgen. Wel heeft de amberboom de neiging om een dubbele kop/hartstaak te vormen. Snoei deze direct weg wanneer u het opmerkt om te voorkomen dat in de toekomst de vorm er onder leidt.

Deze liquidambar groeit op vrijwel alle bodemsoorten maar heeft een voorkeur voor een licht basische (kalkrijke) grond. 

De amberboom hebben wij in verschillende varianten.

liquidambar kant en klaarhaag kopen