Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze webshop is open, onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek tot nader berichtgeving. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Vanwege extreme drukte is de levertijd langer dan u van ons gewend bent.  Lees meer.....

Struikrozen
vragen? 0344 22 81 00

Struikroos kopen, rechtstreeks uit onze kwekerij!

Struikrozen zijn fantastische langbloeiende sierheesters. We hebben vele verschillende soorten struikrozen in ons assortiment, in allerlei kleuren en met verschillende geuren. Deze prachtige blikvangers voorzien iedere tuin van een betoverende sfeer.
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Struikroos kopen

Struikrozen zijn fantastische blikvangers voor iedere tuinstijl. Met hun betoverende kleuren en heerlijke geuren voorzien ze uw tuin van een betoverende sfeer. Er zijn struikrozen die de hele zomer door bloeien, en uw tuin dus voor een langere tijd voorzien van prachtige bloemen. Een struikroos kunt u aanplanten als solitaire plant, maar staat ook geweldig in een groep of border. Rozen zijn over het algemeen ook nog eenvoudig te verzorgen, mits u ze regelmatig naloopt. Met een struikroos in uw tuin heeft u één van de meest uitbundig-bloeiende tuinplanten die er zijn!

Struikrozen verzorgen

Het verzorgen van een struikroos is vrij eenvoudig, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Door uw roos regelmatig na te lopen blijft de tijdsbesteding per check-up minimaal. Wat belangrijk is om te weten is dat rozen houden van water en veel voeding. In de eerste periode na de aanplant heeft een struikroos regelmatig water nodig om goed te kunnen wortelen in de bodem. Ook in de bloeiperiode is het belangrijk om hem regelmatig van water te voorzien, dit stimuleert zijn meest spectaculaire bloei. 

Rozen bemesten
Zoals eerder vermeld houden rozen van veel voeding. Door uw struikroos twee keer per jaar te bemesten stimuleert u zijn groei en bloei, en houdt u ook zijn weerstand hoog. Bemest uw roos de eerste keer in het voorjaar, en de tweede keer in de zomer.

Struikroos snoeien

Het snoeien van uw struikroos kunt u het beste in maart doen, zodra de vorst weg is. Als u uw roos later snoeit, zal hij ook later gaan bloeien. Eerder snoeien raden wij ten zeerste af, want de jonge scheuten kunnen anders bij nachtvorst kapot vriezen. 

Als voorbereiding op het snoeien is het allereerst belangrijk om goede, stevige handschoenen aan te trekken. De doorns op de takken kunnen u anders verwonden. Ten tweede adviseren wij alleen gebruik te maken van schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkomt u (voor zover mogelijk) eventuele beschadigingen en/of infecties aan de takken.

Dan begint het echte snoeiwerk. Wees niet te terughoudend met het snoeien van een struikroos, vooral de lage heesters mogen namelijk ver worden teruggesnoeid. Snoei de rozentakken terug tot ongeveer 5 á 15 cm boven de grond. De takken die naar binnen toe groeien (richting het hart van uw roos) kunt u nog verder terugsnoeien, tot ongeveer één cm boven de grond. Op deze manier zorgt u ervoor dat de kern van uw roos mooi open blijft.

Struikrozen planten

Voor vrijwel alle struikrozen gelden dezelfde regels als het gaat om de aanplant. Rozen groeien het best op een licht-vochtige, voedzame bodem. Licht-vochtig wil zeggen dat de grond goed water opneemt, en ook weer goed overtollig vocht door kan laten. Om zeker te zijn dat uw bodem aan deze eisen voldoet, kunt u gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit vol voeding voor uw roos én houdt uw bodem lekker luchtig (en dus vochtdoorlatend). Meng de aanplant grond met uw huidige tuingrond voor de best mogelijk start van uw roos. De beste standplaats voor uw struikroos hangt af van de specifieke soort. Er zijn struikrozen die goed kunnen groeien in zowel zon als schaduw. Waar uw gewenste struikroos het beste kan staan vindt u terug op die specifieke productpagina.

Bomenenzo

Beste klant, voor u en onze gezondheid ivm het Corona-virus hebben wij de volgende maatregelen genomen: Onze kwekerij blijft gesloten voor bezoek nader berichtgeving, onze webshop blijft wel open. Indien u producten wilt afhalen, verzoeken wij u om deze online te bestellen en te betalen. Als uw bestelling klaar staat ontvangt u van ons een bericht. Wij geven geen handen, nemen ruim afstand (minimaal 1,5mtr) als u bij ons op de kwekerij komt om uw bestelling af te halen.