Rosa Wettra

Struik-Stamroos Wettra

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 15-20cm, Bloeikleur Rood
€ 7,95
Stamhoogte 60cm, Bloeikleur Rood
€ 25,95
Stamhoogte 90cm, Bloeikleur Rood
€ 29,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Wettra' is een schitterende doorbloeiende trosroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met prachtige dubbelbloemige, fluweelrode rozen. In het najaar maken de goed gevulde rozen plaats voor mooie rozenbottels.

Onze voordelen:

Rosa ‘Wettra’ is een prachtige roos die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met schitterende dubbelbloemige fluweelrode rozen. Dubbelbloemig wil zeggen dat deze roos zo vol zit met bloemblaadjes, dat het net lijkt of er twee bloemen in één zitten. De bladeren hebben een matte donkergroene kleur, hierdoor springen de fluweelrode bloemen er nog mooier uit. De goed gevulde rode rozen groeien aan grote bloemtrossen, en maken in het najaar plaats voor mooie rozenbottels. We hebben de Wettra niet alleen beschikbaar als struikroos, maar óók als roos op stam!

Ben je ook gecharmeerd van deze doorbloeiende fluweelrode roos? Je kunt de struikroos Wettra makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom langs onze kwekerij!

TIP: Combineer roos Wettra met andere rozen, zoals een betoverende klimroos!

  • Bloeikleur: Fluweelrood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Licht-geurend
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 100 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Roos Wettra is qua verzorging vrij makkelijk, maar verlangt wel voldoende water en voeding. De eerste periode na de aanplant is het verstandig om hem regelmatig van water te voorzien, zodat deze struik/stamroos goed kan gaan wortelen. Daarnaast is het regelmatig bewateren ook belangrijk tijdens de bloeiperiode. Je roos heeft veel energie nodig om goed en uitbundig te kunnen bloeien.

TIP: Verwijder uitgebloeide bloemknoppen zo snel mogelijk, zo stimuleer je de groei en bloei van nieuwe bloemknoppen!

Rosa Wettra bemesten
Naast voldoende water, wilt roos Wettra ook veel voeding. Het bemesten van je struik/stamroos stimuleert zijn groei en bloei, en houdt bovendien ook zijn goede weerstand intact. Voor de meest uitbundige bloei raden wij aan om twee keer per jaar te bemesten. Bemest je roos één keer in het voorjaar (maart) en één keer in de zomer (juni).

Om jouw Rosa Wettra zo jong en vitaal mogelijk te houden raden wij het aan om hem een jaarlijkse snoeibeurt te geven. De beste periode om rozen te snoeien is in maart, zodra de vorst voorbij is. Onze snoei-methode kan erg drastisch lijken, maar heeft juist een positief effect op de bloei én het houdt je plant vitaal. Snoei alle takken terug tot ongeveer 5 à 15 cm van de grond. De takken die richting het hart (kern) van je roos lijken te groeien kun je nog verder terugsnoeien, tot ongeveer 1 cm van de grond. Door deze methode aan te houden blijft de kern van jouw roos mooi open.

Lees meer

Struik/stamrozen als deze roos Wettra zijn over het algemeen vrij makkelijk aan te planten. Zolang je bodem voedzaam en vochtig genoeg is (ook weer niet te nat), zal je roos goed kunnen groeien. Om er zeker van te zijn dat de bodem van de vereisten is voorzien, kun je tijdens de aanplant gebruik maken van speciale aanplant grond. Deze luchtige grond zit vol met voedingsstoffen. Door je bodem aan te mengen met de aanplant grond maakt je de tuingrond voedzamer, en zal hij beter vocht door kunnen laten. Wat betreft de standplaats kun je het beste kiezen voor een zonnige plek. Dit kan in de volle zon zijn, maar mag ook in halfschaduw.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Wettra
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!