Treur Himalaya Ceder

Cedrus deodara 'Pendula'

v.a.: € 90,00

Formaat
Afmeting 18 ltr., Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
Op aanvraag
€ 90,00
Afmeting , Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte NVT
Op aanvraag
€ 114,50
Afmeting 50 ltr., Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte --
Op aanvraag
€ 210,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Natuurlijke hybride van Cedrus deodara en Cedrus deodara Robusta, die geselecteerd is in Duitsland. De treurende takken hangen strak tegen de stam. De hoofd- en secundaire takken bedekken de gehele lengte van de stam. De Pendula is een prachtige solitair die tot zijn recht komt in elke soort tuin!

Onze voordelen:

De Cedrus Himalaya Ceder is een kleine, traag groeiende conifeer in een treurende vorm. Hierdoor heeft de Cedrus weinig onderhoud nodig. Aan de afhangende takken en twijgen groeien prachtige, aromatische naalden die eerst grijs/ blauwgroen zijn en later verkleuren naar lichtgroen. De wintergroene ceder bloeit in de maand september en oktober met paarsrode bloemen en kleine bloemkegels. De boom is redelijk winterhard, maar jonge takken kunnen soms invriezen tijdens strenge vorst.

Lees meer
De treur Himalaya Ceder heeft weinig onderhoud nodig. De treur hoeft dan ook niet echt gesnoeid te worden. In het voorjaar kunnen de lange scheuten ingekort worden om zo de plant in vorm te houden. Bemest in het voorjaar de grond zodat de Himalaya de juiste voedingstoffen krijgt om goed te kunnen groeien.
Lees meer
Het is belangrijk om de eerste twee jaar na aanplanten de ceder van extra water te voorzien. Geef daarom één keer per week de Ceder water, mits het niet genoeg geregend heeft. Geef geen water tijdens vorst. Tijdens warme, droge periodes is het altijd raadzaam om de Ceder twee tot drie keer per week van extra water te voorzien om uitdroging te voorkomen.
Lees meer
De Cedrus Himalaya Ceder gedijt het best op een droge tot vochthoudende, goed doorlatende grond, licht zure grond. De standplaats is zon/ halfschaduw. 1. Graaf een gat groot genoeg, zodat het wortelstelsel er gemakkelijk in past. 2. Plaats de plant in het aanplant gat en vul het gat aan met de uitgegraven grond, gemengd met aanplantgrond. 3. Druk de grond goed aan. 4. Geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Treur Himalaya Ceder
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!