Japanse Cipres

Cryptomeria japonica Globosa Nana

v.a.: € 165,00

Formaat
Stamhoogte Halfstam, Totaalhoogte 150cm
Niet leverbaar
€ 165,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Japanse Cipres ‘Globosa Nana’ heeft frisgroene boogvormige naalden, die in de winter goudbruin kleuren. Het is een bijzonder mooie eyecatcher, die juist solitair goed tot zijn recht komt.

Onze voordelen:

Japanse Cipres kopen

De Cryptomeria japonica ‘Globosa Nana’, beter bekend als Japanse Cipres, is de nationale boom van Japan en behoort tot de Coniferen. Deze bijzonder mooie Cipres heeft frisgroene boogvormige naalden, die in de winter goudbruin kleuren. De Globosa Nana groeit langzaam en blijft vrij laag, daarom is hij ook zeer geschikt voor de kleine tuin. Door de bijzondere bolvormige groei is deze halfstam een echte eyecatcher, die juist solitair goed tot zijn recht komt.

Ben jij ook zo onder de indruk van deze zeer fraaie ceder? Je kunt de Japanse Cipres online kopen via onze webshop, of kom je eigen halfstam uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Japanse Cipres verzorgen

Het verzorgen van deze unieke boom is vrij eenvoudig. Het is vooral belangrijk om het eerste jaar na aanplant regelmatig water te geven, dit geeft je Cipres de kans om goed te wennen aan de bodem. Om de heldergroene bladkleur zo intens en fris mogelijk te houden, raden wij je ook aan om de Globosa Nana te bemesten met wat organische mest. Een Japanse Cipres bemesten kun je het beste in het voorjaar doen, zo kan je boom vol nieuwe energie het groeiseizoen in!

Japanse Cipres snoeien

Een prettig voordeel van deze ontzettend fraaie halfstam is dat hij geen snoei nodig heeft. Toch kan het mooier zijn voor de vorm om eventuele lange scheuten weg te knippen. Als je deze lange takken weg wilt halen, kun je dit het beste in het voorjaar of de zomer doen.
Lees meer

Japanse Cipres water geven

Vooral het eerste jaar na aanplant is het belangrijk om deze Japanse Cipres regelmatig water te geven. Door je boom op deze manier te helpen, kan hij rustig wortelen in de tuingrond. Geef hem daarom (vooral in de lente en zomer) iedere week een emmer water. Na het eerste jaar hoef je hem alleen nog bij langere perioden van warmte en droogte water te geven. Is er sprake van zeer hoge temperaturen? Geef dan gerust 2 à 3 keer per week water.
Lees meer

Japanse Cipres planten

De Japanse Cipres Globosa Nana is makkelijk te plaatsen. Deze Conifeer blijft vrij laag en is dus ook geschikt voor kleinere tuinen. Qua grondsoort heeft deze boom weinig eisen, maar zijn voorkeur gaat uit naar (zure) veengrond. Het belangrijkste om voor te zorgen is dat je tuingrond genoeg voeding bevat én goed vocht kan doorlaten (afvoeren). Wat voor bodem je tuin ook heeft, het is altijd aan te raden om je tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Aanplant grond maakt droge, zanderige bodems voedzamer, en zware kleigronden luchtiger, waardoor water beter afgevoerd kan worden! Wat betreft de standplaats staat deze Japanse Cipres het liefst op een beschutte plek in zon of halfschaduw.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Japanse Cipres
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!