Buxus Microphylla Faulkner

Palmboom Microphylla Faulkner

v.a.: € 14,50

Formaat
Stamomtrek Ø 25-30 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 14,50
Stamomtrek Ø 30-35 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 18,00
Stamomtrek Ø 40-45 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 28,50
Stamomtrek Ø 45-50 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 42,50
Stamomtrek Ø 60-70 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 89,95
Stamomtrek Ø 70-80 cm, Stamhoogte --, Totaal hoogte --
€ 109,95
Stamomtrek Ministam, Stamhoogte 60-80cm, Totaal hoogte 80-100cm
€ 37,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 100-120cm, Totaal hoogte 125-150cm
  • Koop 2 st. voor € 69,95 per st.
€ 72,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Buxus Microphylla ‘Faulkner’ of ook wel Palmboom genoemd, is een soort buxus met frisse groene bladeren. De palmboom is geslacht van de Buxaceae en kan wel 150 centimeter hoog worden. De Buxus heeft rechte groenblijvende bladeren die in de winter een bruine kleur kunnen krijgen als ze op niet gunstige plek zijn geplant. Deze Buxus wordt veelal gebruikt voor afscheidingen, hagen of voor het opvullen van borders en plantenbakken.

Onze voordelen:

Buxus Microphylla ‘Faulkner’ is een winterharde plant en kan wel tegen temperaturen van -20 graden Celsius. De buxus is zeer geslaagd voor een haag of een afscheiding tussen tuinen. Mocht je snel een hoge afscheiding willen hebben is de Palmboom niet de beste oplossing. Deze Buxus groeit namelijk erg langzaam, door de plant goed bij te houden met snoeien zal het groeiproces hierdoor wat versneller maar je moet er vanuit gaan dat de plant na ongeveer 10 jaar een hoogte bereikt van 125 centimeter. Koop je Buxus online of kom langs op onze kwekerij.

TIP: Een populair alternatief voor deze Buxus is bijvoorbeeld de Taxus. Ben je op zoek naar zo'n mooie bol op een stam? Kijk dan ook eens naar de Liguster.

Lees meer
Naast afscheidingen en hagen worden de Buxus ook vaak gebruikt voor leuke vormen in tuinen. De ronde bolachtige vormen is eigenlijk wel de meest voorkomende vorm naast een afscheiding of haag. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat u de Buxus op tijd snoeit. Om een mooie dichte vorm te krijgen is aan te bevelen om de vormen naast de twee keer per jaar, nogmaals twee keer te snoeien. Voor een goede haag kunt u het beste begin mei en eind augustus/september snoeien. Voor een goede vorm is het belangrijk dat u tussendoor nogmaals tweemaal snoeit en doe dit dus in de maanden maart tot en met augustus. Ga niet snoeien als er een felle zon staat of als het vriest, hiermee beschadigt u uw Buxus. Tot slot is het natuurlijk erg belangrijk dat u goed gereedschap gebruikt om de vormen te creëren in uw Buxus Microphylla ‘Faulkner’. Heeft u niet zulke groene vingers? Dan kunt u er ook voor kiezen om een kant en klare bol aan te schaffen voor u border of plantenbak. Mocht u vragen hebben over het snoeien neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.
Lees meer
Het is erg belangrijk dat de Buxus voldoende water krijgt. Mocht u de Buxus plaatsen in een border zal de grond iets minder snel uitdrogen maar in een plantenbak gaat dit een stuk sneller. U moet er voor zorgen dat de grond niet droog wordt, dit kan namelijk voor bruine/oranje bladeren veroorzaken wat lastig is als u bijvoorbeeld een vorm in uw Buxus wilt snoeien. Mocht u het lastig vinden om op tijd uw Buxus te voorzien van water dan kunt u er ook voor kiezen om de Buxus een speciale Buxus-mest te geven. Deze mest zorgt ervoor dat als uw grond uitdroogt dat de Buxus voldoende vocht kan halen uit het mest. Door het uitdrogen van de grond kunt uw Buxus een schimmel oplopen. Dit moet u zo snel mogelijk bestrijden door speciale schimmel bestrijders. Uiteraard verkopen wij hier ook wat middelen voor, klik hier voor alle schimmel bestrijders.
Lees meer
De Buxus wordt meestal in een border geplaatst maar een bloempot kan uiteraard ook. Het planten van een Buxus in een border kunt u het beste doen in het voorjaar. Dit is het moment dat de grond niet al te droog en niet te nat is en dat is waar de Buxus het liefste in staat. Verder maakt u van uw Buxus een gezonde plant als u deze plant op een zonnige plek met wat schaduw. Mocht u kiezen voor een schaduw plek is dat niet direct slecht voor deze Buxus, u kunt alleen in de wintermaanden last krijgen van bruine bladeren wat zonde zou zijn als u ruimte heeft in de zon. Mocht u de Buxus planten in een bloempot dan moet u er goed voor zorgen dat u Buxus met voldoende water geplant wordt. Dit kunt u doen door de plant onder te dompelen in een emmer water voordat u de boom plant.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Buxus Microphylla Faulkner
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!