Oude Druiven
vragen? 0344 22 81 00

Oude Druif kopen

Op zoek naar een schitterende boom voor in uw tuin of op uw terras? Dan is de koop van een Oude Druif een goede keuze. De Oude Druivenboom is winterhard en gemakkelijk in onderhoud. Wanneer u de Oude Druif op een zonnige standplaats neerzet zal u in het najaar kunnen genieten van de heerlijke druiven vruchten.....

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Oude Druif kopen:

Een oude Druif is een sierraad voor uw tuin. Oude Druiven bomen hebben een schitterende stam en geven in de zomer heerlijke vruchten. De Oude Druif die u bij bomenenzo koopt zijn 40 tot 50 jaar oud en komen uit Zuid Europa. De Oude Druiven zijn winterhard en kunnen goed gehouden worden in een plantenbak

 

Eigenschappen Oude Druif:

Een Oude Druif staat het liefst op een zeer zonnige standplaats in goed doorlatende kalrijke grond. Een oude Druif zal in de winter zijn blad verliezen maar in het het voorjaar weer groeien met nieuw fris groen blad. De onopvallende bloemen van de oude druif die in het voorjaar zullen verschijnen zijn groen wit van kleur. Daarna zullen er vruchten aan de boom gaan groeien. De Druiven zijn rijp in het najaar. 

 

Onderhoud Oude Druif:

Om druiven aan uw Oude Druif te laten groeien is het van groot belang dat uw de boom 2 keer per jaar een snoeibeurt geeft. U doet dit in de maanden Januari-Februari en in Juni. Wanneer u de Oude Druif niet 2 keer per jaar zult snoeien, zal deze een wir war worden van verhoute takken en de druiven zullen niet meer rijpen. Bij het snoeien van Fruit bomen is het belangrijk dat uw snoeischaar schoon is. Fruitbomen en dus ook Druiven zijn vatbaar voor virussen en ziekte die u door het snoeien kunt overbrengen. Tijdens de winter snoei snoeit u alle slappen twijgen weg. U snoeit de twijgen tot 5 a 7 cm van de hoofdtakken af.  Tijdens de zomer snoei snoeit u alle bladeren en twijgen die voor de druiventrossen hangen weg. Zo krijgende druiventrossen zon en licht en zullen de druiventrossen gaan rijpen. Geef de Druif in het voorjaar en zomer wat Organische meststof zo zal uw Druif nog beter gaan groeien en meer vrucht geven. 

 

Water geven Oude Druif:

Doordat de Oude Druif veel water verdampt moet u deze boom tijdens de zomermaanden extra water geven. Zorg er wel voor dat de druif niet continu nat staat hierdoor zullen de wortels gaan rotten en de druif dood gaan. 

 

Plantadvies Oude Druif:

Een oude Druif kan zowel in de volle grond als in een Plantenbak geplant worden. De grond moet voor de Oude Druif goed vochtdoorlatend zijn en voldoende kalk bevatten. Zorg dat de Druif veel zonlicht krijgt zo zult u de beste oogst hebben. 

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

Bomenenzo

Beste klant, op dinsdag 19 november is ons bedrijf gesloten. Deze dag wordt bij ons het asbestdak verwijderd en kunt u niet op ons bedrijf terecht. Op woensdag, donderdag en vrijdag is ons bedrijf wel te bezoeken, maar zijn er werkzaamheden bezig ivm plaatsing nieuw dak en zonnepalen. Onze excuses voor dit ongemak.