Trachycarpus (Fortunei) kwekerij
Kwekerij Trachycarpus (Fortunei), Trachycarpus (Fortunei)

Trachycarpus (Fortunei) kwekerij

Trachycarpus (Fortunei) is één van de bekendste palmboom soorten in Nederland en mag dus niet op onze kwekerij ontbreken. Deze exotische palmboom is te herkennen aan de bijzondere bladeren die je enigszins al vaker hebt gezien op prachtige vakantieoorden. Uiteraard kun je deze sfeer nu ook in je eigen tuin halen. Zo lijkt het alsof je elke dag op een tropisch oord zit. De Fortunei komt van oorsprong uit Noord-China en wordt ook wel de Aziatische Waaierpalm genoemd. Verder is de Trachycarpus een snelle groeier. Na een aantal jaar in de volle grond te hebben gestaan, kan de boom maar liefst 30 centimeter per jaar groeien.

Trachycarpus (fortuneii) kwekerij
Van hoog naar laag sorteren
Trachycarpus (fortuneii) kwekerij
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Kwekerij Trachycarpus (Fortunei)

Onze kwekerij biedt het hele jaar de Trachycarpus (Fortunei) aan. Zo kan deze Waaierpalm tempraturen overleven van maar liefst -18 graden, zonder dat je de boom hoeft in te pakken. Mocht deze tempraturen langer dan twee weken aanhouden, dan kun je de plant beter beschermen tegen de kou. Dit doe je doormiddel van de boom in te pakken met jutezakken of als de boom in pot wordt gehouden, kun je de boom beter naar binnen halen. Zorg er wel voor dat je de ruimte goed ventileert, anders kan de palm schimmel oplopen. Naast het koude weer, staat de palmboom het liefst op een zonnige standplaats. Dit mag zelfs volle zon zijn daarnaast heeft de palm een goed gedraineerde grond nodig. Tijdens hoge zonnige tempraturen, is het wel belangrijk dat je geregeld de palm voorziet van water. Doe dit wel in de avonduren zodat de boom niet verbrand.

 

Trachycarpus (Fortunei)

Naast de Trachycarpus (Fortunei) heeft Bomenenzo.nl nog meer palmbomen in het assortiment zitten. Deze bomen kun je allemaal bekijken in onze online webshop, maar het is natuurlijk vele malen prettiger om deze fysiek te kunnen vergelijken. Zo heeft Bomenenzo.nl zo’n 20.000 vierkante meter gevuld met allerlei bomen en planten. Deze worden allemaal met zorg gekweekt en verzorgd. Op deze manier kan Bomenenzo.nl een zeer goede kwaliteit aanbieden en ook nog eens voor een scherpe prijs. Ben jij opzoek naar een Trachycarpus (Fortunei)? Zoek niet verder en kom langs in de Betuwe!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00