Trachycarpus fortunei
Trachycarpus fortunei onderhouden, Trachycarpus fortunei kopen

Trachycarpus fortunei

De Trachycarpus fortunei komt van oorsprong uit Noord-China en wordt ook wel de Waaierpalm genoemd. Deze naam heeft de palmboom te danken aan de waaierachtige bladeren. Naast de tropische bladeren heeft de boom ook een mooie stam die je doet denken aan warme vakantielanden. Trachycarpus fortunei is één van de bekendste palmbomen die wij in Nederland verkopen en kan naast warme tempraturen ook goed tegen vorst. We mogen deze boom ook wel bestempelen als winterhard en zijn de tempraturen tot -12 graden geen enkel probleem, maar je doet er goed aan om bij temperaturen -6 graden, de boom in te pakken.

Houdt de vorstperiode een lange tijd aan, dan zal de boom zich wel graag laten inpakken of als de boom in pot gehouden wordt, kan deze naar binnen gehaald worden (niet in de huiskamer, maar een koele plek, die geventileerd kan worden).

 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Trachycarpus fortunei onderhouden

Het onderhouden van de Trachycarpus fortunei is gemakkelijk en voor mensen met geen groene vingers prima te doen. Zo is het snoeien alleen noodzakelijk op het moment dat de boom lelijke of verkleurde bladeren vertoont. Dit gebeurt meestal na de winter. Verder kun je de boom extra verwennen. Dit doe je doormiddel van de boomte voorzien van mestkorrels op het moment dat de winter van start gaat. Op deze manier heeft de boom voldoende voedingsstoffen om de winter te overleven. Dit is niet verplicht maar mocht de boom niet echt van de grond komen, dan raden wij dit zeker aan. Tot slot is het bewateren van de palmboom nog wel een onderdeel dat niet vergeten mag worden. Vooral tijdens de warme dagen mag de boom niet uitdrogen. Voorzie de palmboom tijdens de zomerse dagen van voldoende water en kijk hierbij uit dat de boom niet te veel water ontvangt. Aangezien de Trachycarpu fortunei niet van natte voeten houdt.

Trachycarpus fortunei kopen

Wil jij een Trachycarpus fortunei kopen voor je eigen tuin? Dan ben je bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres. De Trachycarpus fortunei kun je het hele jaar aanschaffen en is ook verkrijgbaar in diverse stamhoogtes. Natuurlijk verkopen wij nog veel meer dan alleen de Trachycarpus fortunei. Zo hebben wij een breed en diep assortiment die wij met zorg kweken en verzorgen. Omdat wij bijna alles zelf kweken kunnen wij naast kwaliteit een scherpe prijs aanbieden. Ons assortiment kun je inzien op onze online webshop, maar hebben ook een grote kwekerij in Lienden. Lienden ligt in het mooie Gelderland en is maar liefst zes dagen in de week geopend.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00