Bloeiende palmboom
Palmboom bloeiend, Palmboom bloei

Bloeiende palmboom


Iedere soort palmboom heeft een andere manier van bloeien. Zo bloeien jonge palmen bijvoorbeeld niet. Andere palmsoorten bloeien pas na een aantal jaar en andere pas na 50 jaar. De meeste palmbomen bloeien jaarlijks, maar er zijn ook weer palmbomen die direct na de bloei afsterven. Afhankelijk van de soort weet jij of je kunt genieten van een bloeiende palmboom. De bestuiving van een palmboom vindt plaats door de wind, maar sommige bomen kunnen ook bestuift worden door insecten. De bloemen die tevoorschijn komen door de bestuiving zijn kort en bondig. Maar naast bloemen dragen palmen ook steenvruchten of bessen.

Bloeiende Palmboom
Van hoog naar laag sorteren
Bloeiende Palmboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Palmboom bloeiend


De palmboom bloeiend valt onder de palmenfamilie waarbij er bijna 4000 soorten bekend van zijn. Er bestaan winterharde palmsoorten welke veelal voorkomen in Nederland en België. Maar de meeste palmbomen komen van nature voor in de tropen of subtropen. Palmbomen hebben maar één stam waaruit de boom groeit. De rest zijn allemaal schijnstammen. De bloei van een jonge palm lijkt langer te duren dan een oudere palmboom. Dit alles heeft te maken met het feit dat de stam eerst een bepaalde breedte moet bereiken. Als deze stambreedte is bereikt zal de palm pas in de hoogte groeien. Daardoor lijkt het of een oudere palmboom veel sneller groeit dan een jonge palmboom.

Palmboom bloei


Het hebben van een mooie palmboom in bloei is eigenlijk een prachtige toevoeging voor in je tuin. Hierdoor haal je het buitenland in huis en krijg je snel het gevoel dat je heerlijk op vakantie bent, terwijl je daar niet eens een vakantie voor hoeft te boeken! Bomenenzo.nl heeft een breed assortiment van Palmbomen in bloei. Online kun je snel en gemakkelijk het assortiment bekijken. Naast onze online webshop hebben wij ook een fysieke kwekerij in Lienden. Op deze kwekerij vind je het complete assortiment die je ook in de webshop kunt vinden. Heb je vragen over onze palmbomen? Of wil je graag de palmboom in het ‘echt’ komen bewonderen? Kom langs in de Betuwe en zoek je eigen palmboom uit!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00