Groenblijvende bomen

quercus ilex, groenblijvende bomen kopen koop hierGroenblijvende bomen behouden in de winter hun blad en blijven mooi groen van kleur. Deze bomen zijn heel aantrekkelijk als windscherm of voor het verminderen van de inkijk in uw tuin. Het hele jaar geniet u van groen in de tuin. Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien goed op vrijwel alle grondsoorten. Over het algemeen zijn de groenblijvende bomen goed te snoeien en vereisen weinig onderhoud. Er zijn in allerlei maten, vormen en soorten groenblijvende bomen leverbaar. De meest bekende groenblijvende bomen zijn de Photinia Red Robin, de Prunus Caucasica, de steeneik Quercus ilex en de Olijfwilg. Als groenblijvende Leiboom zou u voor de Leilaurier of de Leiphotinia kunnen kiezen

Groenblijvende bomen zijn bladhoudend. Het is echter niet zo dat bladhoudende bomen ook altijd groenblijvend zijn. De Carpinus bijvoorbeeld is wel bladhoudend maar verkleur bruin in de herfst. De bladeren sterven dan af maar blijven eraan tot het voorjaar, dan komen de nieuwe blaadjes aan de boom en vallen de oude er pas af. Dit is dus makkelijk te verwarren. 

Op Bomenenzo.nl vindt u diverse soorten groenblijvende bomen voor een zeer scherpe prijs. Tevens kunt u ze door ons laten planten met onze plantservice!