Blauwe kasdruif Frankenthaler

Vitis vinifera Frankenthaler

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 40-60cm
€ 7,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Frankenthaler is een blauwe druif met een heerlijke smaak én een grote jaarlijkse opbrengst. Zijn geliefde blauwe druiven groeien aan grote trossen en zijn plukrijp rond half september.

Onze voordelen:

De Vitis vinifera ‘Frankenthaler’ is een zelfbestuivende druif met een heerlijke smaak én een grote jaarlijkse opbrengst! Deze geliefde blauwe druif wordt gebruikt om wijn van te maken, maar is ook zeker geschikt om direct na de pluk te eten. De Frankenthaler groeit vol met grote trossen, die plukrijp zijn rond half september. Het kan bij deze soort gebeuren dat sommige druiven soms een beetje rood of groen blijven, maar geen zorgen, de smaak zal gewoon naar behoren zijn! Druiven als deze Frankenthaler zijn uitstekende klimplanten en zijn zeer geschikt om muren of schuttingen mee te bedekken.

Wil jij ook je tuin kunnen versieren met een heerlijk Mediterraans tintje? De Blauwe kasdruif Frankenthaler online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je nieuwe druif uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

De verzorging van de Frankenthaler is vrij eenvoudig. Deze druivenstruik wordt, vanwege zijn vroege bloeiperiode, vaak in een onverwarmde kas gekweekt. Deze zonliefhebber is goed droogtetolerant, maar toch raden wij je aan om de grond altijd licht-vochtig te houden. Door je druif regelmatig water en voeding te geven, stimuleer je zijn groei. Om je druivenstruik zo jong en vitaal mogelijk te houden, volgt hieronder een beknopt verzorgingsschema:

November - begin februari: wintersnoei
Maart - april: aanbinden
Eind maart - april: bemesten
Mei: dieven
Juni - begin juli: scheuten opbinden
Juli: blad dunnen rond de tros, scheuten toppen
Augustus: krenten
Half september: genieten van heerlijk zoete druiven!

Het snoeien van je druivenstruik is belangrijk, zo houd je de plant jong en vitaal. Direct na de aanplant kun je jouw druif terugsnoeien tot op 3 knoppen boven de grond. In de maand mei zal je druif dan weer gaan uitlopen. Op de grootste en sterkste scheuten (ranken) zuilen weer nieuwe scheuten gaan vormen. Vanuit de oksels van deze scheuten kunnen - in de loop van de zomer - kleine zijscheuten gaan vormen, deze kun je het beste weghalen. Verwijder iedere 2 à 3 weken deze kleine zijscheuten, dit wordt ook wel ‘dieven’ genoemd. In juli kun je ook het teveel aan blad bij de trossen verwijderen. Het is namelijk belangrijk dat de druiven zoveel mogelijk zonlicht kunnen ontvangen. Daarnaast is het voor een goede rijping ook aan te raden om maar één tros per scheut aan te houden. Vanaf het vijfde blad na de tros kun je de scheut toppen. Zitten er scheuten bij zonder tros? Deze kun je volledig wegknippen.

TIP: Krenten: Het is absoluut géén must, maar voor wie zich wil focussen op de grootste, meest zoete druiven, kan ervoor kiezen om te gaan krenten. Bij ‘krenten’ verwijder je de druiven die achterblijven met de groei, zodat je Frankenthaler geen energie meer verspild aan deze kleine ‘krentjes’. Verwijder deze miniatuurdruifjes als ze de grote van een doperwt hebben.

Lees meer

De Frankenthaler is in principe goed droogtetolerant, maar voor een optimale groei raden wij het je wel aan om regelmatig water te geven. Vooral in het groeiseizoen (voorjaar en zomer) verbruikt je blauwe druif veel energie, geef hem dan dus wekelijks water. Is het erg warm en droog buiten? Het is bij deze soort géén must, maar geef hem gerust wat vaker water!

Lees meer

Het aanplanten van deze geliefde blauwe kasdruif kun je het beste doen in een voedzame, vochtdoorlatende grond. Qua grondsoort is deze druif niet kieskeurig, maar hij prefereert wel een neutrale-tot-kalkrijke grond. Wil je jouw Frankenthaler de best mogelijke start geven? Meng dan wat speciale Vivimus voor fruitplanten door je tuingrond. Deze bodemverbeteraar zit boordevol voeding én maakt je bodem lekker luchtig, waardoor je blauwe druif optimaal kan groeien. Qua standplaats kun je het beste een zonnige plek aanhouden, denk hierbij aan een plek in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe kasdruif Frankenthaler
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!