Taxus Baccata Hoogstam

Venijnboom Hoogstam

v.a.: € 175,00

Formaat
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte Hoogstam, Totaal hoogte 300-350cm
€ 175,00
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte Hoogstam, Totaal hoogte 300-350cm
€ 250,00
Stamomtrek 16-18cm, Stamhoogte Hoogstam, Totaal hoogte 300-350cm
€ 295,00
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Taxus BaccataHoogstam heeft  glanzende, donkergroene naalden. Tijdens de groei vormt de Taxus Baccata een dikke stam met veel zijtakken. De Taxus Baccata is een groenblijvende boom. Taxus baccata is een redelijk langzaam groeiend soort, en verdraagt erg goed snoei. Doordat de Taxus erg compact vertakt vormt zich met de jaren een mooie volle hoogstam boom. De Taxus Baccata is een oersterk soort, winterhard, en dus zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Onze voordelen:

 

De Taxus Baccata word ook wel Venijnboom genoemd. De Taxus Baccata  is een zeer gewilde conifeer met een langzame groei. De Taxus is het gehele jaar groenblijvend en krijgt in de herfst rode besjes. De vogels vinden deze bessen heerlijk maar voor mens en andere dieren zijn deze giftig. De Taxus Baccata hoogstam is zeer goed winterhard. 

Lees meer
Om er voor te zorgen dat u een mooie en gezonde Taxus hoogstam krijgt hebben wij voor u enige adviezen op een rij gezet. De Taxus Baccata hoogstam is een langzame groeier en heeft dus weinig snoei nodig. U kunt de Taxus 2x per jaar snoeien. Doe dit in de maanden mei en september. De Taxus Baccata is de enige conifeer die u terug kunt snoeien tot en met het oude hout. De Taxus zal vanuit het oude hout weer gaan groeien. In droge periode is het goed om de Taxus Baccata regelmatig water te geven. Ook regelmatig orgnaische mest geven is goed voor de Taxus. Doe dit voor iedere groeiperiode. De groeiperiodes zijn maart en juni.
Lees meer
De Taxus Baccata heeft de eerste jaren wel vocht nodig maar de grond mag nooit te nat zijn. Wanneer dit wel het geval is gaan de wortels rotten en ontstaat er wortelrot.
Lees meer
De Taxus Baccata hoogstam stelt weinig eisen aan de standplaats en grondsoort. De Taxus zal zowel in de schaduw als op een zonnige plaats goed groeien. Voor het planten van de Taxus graaft u een gat van 10 cm breder en dieper dan de kluit. Vervolgens laat u de Taxus Baccata langzaam in het gat zakken. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Indien geleverd met een pot, verwijder deze voor het aanplanten. Vul vervolgens het gat op met potgrond, zo krijgt de Taxus direct voeding mee. Geef na het aanplanten de Taxus Baccata direct voldoende water. U kunt er ook voor kiezen om uw Taxus Hoogstam door ons te laten planten. Bomenenzo.nl beschikt over een eigen aanplantservice.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Taxus Baccata Hoogstam
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Er staat vermeld dat het jutte niet van de wortels verwijderd mag worden. En het gaas wat eromheen zit, moet je dit wel of niet verwijderen?

Het gaas wat om de kluit gebonden zit, moet ook blijven zitten. Dit verteerd zeer makkelijk in de grond.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!