Struik-Stamroos Red Meilove

Rosa Red Meilove

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
Februari 2022
€ 11,95
Hoogte 30-40cm
Augustus 2021
€ 14,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 60cm
Februari 2022
€ 29,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 90cm
Februari 2022
€ 32,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 110cm
Februari 2022
€ 34,95
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Rosa 'Red Meilove' is een fantastische grootbloemige struikroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met prachtige gevulde karmijnrode bloemen, die groeien in mooie trossen. Van de hele Meilove serie is deze 'Red Meilove' het meest geliefd.

Onze voordelen:

Struikroos Red Meilove kopen

De Rosa ‘Red Meilove’ is een fantastische grootbloemige struikroos. Vanaf juni t/m oktober bloeit hij rijkelijk met prachtige gevulde karmijnrode bloemen, die groeien in mooie trossen. De Meilove serie kent meerdere rozen, maar deze Red Meilove is verreweg het meest geliefd. Het is een sterke en zeer gezonde roos met een compacte, bossige groeiwijze. Plant de Red Meilove als solitaire eyecatcher, of in een groepje. Door zijn mooie karmijnrode kleur is hij bovendien ook makkelijk te combineren met andere tuinplanten

Ziet u deze geliefde struikroos uw tuin ook al opfleuren? U kunt de Struikroos Red Meilove makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom uw eigen roos uitzoeken bij ons in de kwekerij! Heeft u vragen over deze struikroos, of wilt u een goed advies voor uw tuin? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.


Struikroos Red Meilove verzorgen

Het verzorgen van rozen vergt wat tijd en aandacht, maar is absoluut niet moeilijk. Als u met regelmaat uw roos naloopt zal de tijdsbesteding ook reuze meevallen, sowieso krijgt u er een schitterende bloeier voor terug! De twee belangrijkste benodigdheden om goed te kunnen groeien en bloeien zijn water en mest. Een roos heeft vrij veel vocht nodig om uitbundig te kunnen bloeien, dus geef uw Red Meilove regelmatig water. Dit is vooral belangrijk in de periode na de aanplant én uiteraard tijdens de bloeiperiode. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden.

TIP: Verwijder uitgebloeide bloemknoppen zsm om herbloei te stimuleren!

Struikroos bemesten
Het bemesten van uw Rosa ‘Red Meilove’ stimuleert zijn groei en bloei, en houdt tevens zijn weerstand hoog. Voor de meest uitbundige bloei raden wij daarom ook aan om hem twee keer per jaar te voorzien van organische mest. Bemest hem de eerste keer in het voorjaar (maart) en de tweede keer in de zomer (juni).


Struikroos Red Meilove snoeien

De Red Meilove mag ver worden teruggesnoeid, dit is belangrijk om uw plant jong en vitaal te houden. Snoei alle takken van deze struikroos terug tot ongeveer 5 à 15 cm van de grond. Ziet u takken die richting het hart van uw roos lijken te groeien? Snoei deze dan nog verder terug, tot ongeveer één cm van de grond af. Door deze snoeiwijze aan te houden zorgt u dat de kern van uw struikroos open blijft. Zo kan er voldoende lucht en licht bij de plant komen. Het meest geschikte moment om te snoeien is in de maand maart.

TIP: Voorkom schade en infecties aan uw rozentakken door alleen te snoeien met schoon en scherp tuingereedschap!

TIP: Trek stevige handschoenen aan als u uw roos gaat snoeien. De scherpe doorns kunnen uw handen en armen anders verwonden.


Struikroos Red Meilove planten

Zoals we bij het kopje over de verzorging al vermeldden, houdt de Rosa Red Meilove van water en voeding. Om goed te kunnen groeien en bloeien is het dan ook belangrijk dat uw bodem voedzaam en (het liefst continu) licht-vochtig is. Zolang uw bodem hieraan voldoet, maakt de specifieke grondsoort niet uit. Twijfelt u over de voedzaamheid van uw bodem, of wilt u er gewoon zeker van zijn dat uw roos de best mogelijke start krijgt? Vermeng uw huidige bodem dan met speciale aanplant grond. Aanplant grond zit vol met de benodigde voedingsstoffen en bovendien houdt deze grond uw bodem goed luchtig. Een luchtige bodem is belangrijk om hem goed licht-vochtig te kunnen houden. Wat betreft de standplaats kunt u het beste een plek aan houden in de volle zon of halfschaduw.

TIP: Combineer deze schitterende rode roos met bijvoorbeeld Klokjesbloem Alba.


  • Bloeikleur: Rood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 60 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik-Stamroos Red Meilove
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!