Struik-Stamroos Nostalgie

Rosa Nostalgie

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
€ 11,95
Hoogte 30-40cm
Augustus 2021
€ 14,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 60cm
Februari 2022
€ 29,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 90cm
Februari 2022
€ 32,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Stamroos Nostalgie is een opvallend mooie roos met rood-witte bloemen. Het is een relatief nieuwe soort die sterk in populariteit toeneemt. Een verrijking voor uw tuin!

Onze voordelen:

Stamroos Nostalgie kopen:

Bent u op zoek naar een schitterende roos voor in uw tuin? Maak dan snel kennis met de Stamroos Nostalgie. Hoewel de naam ‘Nostalgie’ anders doet vermoeden is deze soort roos relatief nieuw. Aan het einde van de vorige eeuw deed deze soort zijn intrede in bloemenland. Kenmerkend voor deze grootbloemige roos is de kleur van de bloemen: rood aan de buitenkant zijn en wit aan de binnenkant. Het blad is eerst rood en wordt daarna langzaam groen. De plant bloeit lang door, van juni tot en met oktober. Verder is hij goed winterhard. De Stamroos Nostalgie kopen doet u gemakkelijk en snel op Bomenenzo.nl! Onze bomen en planten zijn van hoge kwaliteit en direct leverbaar uit eigen kwekerij.

 

Stamroos Nostalgie verzorgen:

De Stamroos Nostalgie is een gemakkelijk te onderhouden plant. In het voorjaar bemest u uw roos om verzekerd te zijn van een uitbundige bloei in de zomer. Maak hiervoor gebruik van het bodemverbeterende middel Vivimus universeel, dat u door de grond rondom de stam mengt. In juni kunt u de bodem opnieuw bemesten, in mindere mate dan in het voorjaar. Geef uw stamroos tijdens de bloeitijd regelmatig water.

 

Stamroos Nostalgie snoeien:

Uiteindelijk wordt de Stamroos Nostalgie ongeveer 80 centimeter hoog. De beste snoeitijd is de maand maart, net nadat de laatste vorst over is. Wij raden u aan om de zijtakken tot op zo’n 15 centimeter van de stam weg te snoeien met een snoeischaar. Knip de takken net boven een ‘oog’ af. Hieruit zullen in het voorjaar nieuwe scheuten groeien. Ook dood hout dient u weg te halen. Vaak kan dit gewoon met de hand. Trek bij het snoeien altijd stevige tuinhandschoenen aan om uw handen te beschermen. Wilt u de hele zomer en nazomer door genieten van een uitbundig bloeiende stamroos? Knip uitgebloeide bloemen dan zo snel mogelijk weg.

 

Stamroos Nostalgie planten:

U kunt de Stamroos Nostalgie solitair (alleen) planten of er een rozenperkje van maken met meerdere rozen bij elkaar (maximaal 3 per vierkante meter). Kies hiervoor een geschikte standplaats uit in de volle zon of halfschaduw, het liefst op een plek waar de roos wat wind kan vangen. Maak bij het aanplanten gebruik van aanplantgrond om de bodem vruchtbaarder te maken. Deze grond bevat ruim voldoende meststof voor het eerste jaar na aanplant. Laat de kluit een nacht lang in een emmer of bak met water staan voordat u hem gaat planten. Het aanplantgat dient ruim genoeg te zijn en de grond goed omgespit. Geef de Stamroos Nostalgie in de eerste periode na de aanplant regelmatig water.

 

Met de Stamroos Nostalgie verandert uw tuin in een uniek kleurenpalet!

 

TIP: De Stamroos Nostalgie is goed te combineren met andere soorten rozen. Bekijk daarom ook ons ruime assortiment struikrozen en klimrozen.
TIP: Dit type roos heeft stevige stelen en is daarom uitstekend geschikt als snijbloem. Knip de takken net boven een nieuwe scheut af en zet ze in een mooie vaas. Geniet van een kleurrijk boeket rozen met bloemen uit eigen tuin!

 

  • Bloeikleur: Rood - Wit
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: 2 sterren
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 80 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Struik-Stamroos Nostalgie
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.