Rosa Lichtkönigin Lucia

Klimroos Lichtkönigin Lucia

v.a.: € 13,95

Formaat
Hoogte 70-80cm, Bloeikleur Geel
€ 13,95
Hoogte 80-100cm, Bloeikleur Geel
€ 17,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Lichtkönigin Lucia', ook bekend als klimroos 'Lichtkoningin Lucia', is een schitterende klimplant die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote lichtgele rozen. Een opvallend en uniek detail aan deze grote rozen, zijn de rode meeldraden. Lichtkoningin Lucia is een bijzonder sterke, doorbloeiende klimroos, die ook nog eens een heerlijke geur verspreidt.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Lichtkönigin Lucia’, ook bekend als klimroos ‘Lichtkoningin Lucia’, is een prachtige klimplant die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote, lichtgele rozen. Een opvallend detail aan deze prachtige bloemen zijn de rode meeldraden. De Lichtkönigin is een bijzonder sterke, doorbloeiende roos, die ook nog een heerlijke geur verspreidt. De bladeren hebben eerst een lichtgroene kleur, maar kleuren steeds donkerder naarmate de tijd verstrijkt.

TIP: We hebben ontzettend veel soorten rozen beschikbaar, in allerlei kleuren en groeivormen. Wil je een leuke combi maken? Combineer deze gele klimroos met bijvoorbeeld een mooie struikroos of een stamroos.

TIP: Laat deze bijzonder mooie klimroos klimmen langs een muur, pergola of schutting! De prachtige citroengele rozen komen zo het best tot hun recht. Let er wel op dat klimrozen regelmatig vastgebonden moeten worden ter ondersteuning. Gebruik hiervoor speciaal binddraad.

  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juni - oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Vrij sterk geurend
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: 200 cm
  • Winterhard: Ja

 

Lees meer

Wat voor roos je ook hebt, ze hebben allemaal één grote overeenkomst: ze zijn dol op water en voeding. Geef vooral voldoende water vlak na de aanplant, en tijdens de bloeiperiode. Rozen hebben namelijk veel energie nodig om alle bloemknoppen te laten groeien en bloeien. Let er uiteraard wel op dat het water niet aan de voet blijft stilstaan, dit kan een teken zijn van overwateren. Bij langdurige warmte en/of droogte adviseren wij om wel altijd extra water te geven. Zo voorkom je uitdroging. Naast voldoende water, heeft uw Lichtkoningin ook mest nodig. Door uw klimroos te bemesten stimuleer je de groei en bloei van deze grote gele rozen, en houd je ook de weerstand van je plant hoog. Voorzie de Lichtkönigin Lucia twee keer per jaar van wat mest. De eerste keer in maart en de tweede keer in juni. 

Lees meer

Klimroos Lichtkönigin Lucia snoeien:

Het snoeien van een klimroos als de Lichtkoningin Lucia is niet ingewikkeld, maar vergt wel wat tijd en aandacht. Aangezien deze Lichtkönigin een doorbloeiende klimroos is, is de beste periode om te snoeien in de maand maart. De hoofdtakken kunt u het beste met rust laten tijdens de snoei. De hoofdtakken zijn vrij dik en zitten vol met kleine zijtakken. Deze zijtakken zijn de takken die juist wél gesnoeid moeten worden. Snoei de zijtakken terug tot ongeveer 3 á 5 cm van de hoofdtak. Na het hoogtepunt van de bloei (ongeveer eind juli) kunt u eventueel een tweede snoeibeurt doen. Het kan zijn dat uw roos dan nog een keer uitloopt vóór het najaar.

TIP: Trek een paar stevige handschoenen aan als u uw roos gaat snoeien. De rozendoorns zijn namelijk vlijmscherp en kunnen u snel verwonden.

TIP: Zorg er altijd voor dat uw snoeischaar schoon en scherp is. Zo voorkomt u dat de rozentakken beschadigd en/of geïnfecteerd raken. 

Lees meer

Het handige van klimrozen is dat ze weinig plek in je grond vereisen. Ze zijn over het algemeen dus makkelijk te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat klimrozen begeleid moeten worden tijdens hun groei. Ze klimmen niet vanzelf, en zullen dus regelmatig vastgebonden moeten worden. Gebruik hiervoor speciaal binddraad. Dit speciale draad is elastisch en kan goed meerekken met de steeds dikker wordende hoofdtakken.


Qua bodem is de Lichtkoningin Lucia makkelijk, zolang de grond maar voedzaam en licht-vochtig is zal ze goed kunnen groeien. Gebruik voor de zekerheid wel altijd speciale aanplant grond voordat je de klimroos gaat aanplanten. Door je huidige tuingrond aan te mengen met deze speciale grond, voorzie je de bodem van alle benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien. Ook maakt aanplant grond je bodem lekker luchtig, dit bevordert de vochtdoorlatendheid. Zo voorkom je stilstaand water aan de voet.
De beste standplaats voor de Lichtkönigin is in de volle zon of halfzon (=halfschaduw).

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Lichtkönigin Lucia
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!