Rosa Dame de Coeur

Struik-Stamroos Dame de Coeur

v.a.: € 7,95

Formaat
Hoogte 15-20cm
€ 7,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 110cm
€ 32,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 60cm
Februari 2023
€ 25,95
Stamomtrek Stam, Stamhoogte 90cm
Februari 2023
€ 29,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Rosa 'Dame de Coeur' is een enorm populaire grootbloemige struikroos, die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote dieprode bloemen. Zijn prachtige dieprode kleur én heerlijke geur, brengen een romantische sfeer naar je tuin.

Onze voordelen:

Rosa ‘Dame de Coeur’ is een enorm populaire grootbloemige roos, die tussen juni en oktober rijkelijk bloeit met grote dieprode bloemen. Het is een zeer gezonde roos die tijdens de bloei ook een aangename geur verspreidt. Deze struikroos brengt met zijn dieprode kleur en heerlijke geur, een romantische sfeer naar je tuin. Eenmaal volgroeid kan hij een hoogte bereiken tussen de 60 en 80 cm. De prachtige rode rozen hebben een diameter van 12 cm. De Rosa ‘Dame de Coeur’ staat geweldig als solitaire blikvanger, in groepjes, of in traditionele rozenperken. 

TIP: Gebruik de grote dieprode rozen ook als snijbloem! Hiermee breng je de romantiek in huis.

TIP: Combineer deze Dame de Coeur met andere rozen! Kijk bijvoorbeeld ook naar onze klimrozen en stamrozen.

Waar ga jij deze populaire grootbloemige roos laten shinen? Je kunt de Struikroos ‘Dame de Coeur’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom langs onze kwekerij!

  • Bloeikleur: Dieprood
  • Bloeitijd: Juni - Oktober
  • Geurend: Ja
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 60 - 80 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Mensen kunnen soms huiverig zijn als het gaat om de verzorging van rozen, maar laat je niet afschrikken! Rozen zijn helemaal niet moeilijk om te onderhouden, zolang je ze regelmatig wat tijd en aandacht geeft. Voorzie net aangeplante rozen, en rozen die in bloei staan, regelmatig van water. Een jonge roos heeft veel energie nodig om goed te kunnen wortelen, en een roos in bloei heeft veel energie nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Verwijder ook regelmatig de uitgebloeide bloemknoppen, om zo energieverspilling te voorkomen. Je struikroos kan zich dan volledig richten op de groei en bloei van nieuwe bloemknoppen. 

Rosa Dame de Coeur bemesten
Voor vrijwel alle rozen geldt dat ze van veel voeding houden, zo ook de ‘Dame de Coeur’. Door je struikroos te bemesten stimuleer je zijn groei en bloei, en behoud je ook zijn goede weerstand. Voor de meest uitbundige bloei adviseren wij om je Dame de Coeur twee keer per jaar te bemesten met speciale meststof voor Rozen en Bloemen van DCM.

Het snoeien van deze dieprode roos is vrij makkelijk. Wat veel mensen niet weten is dat je struikrozen ver terug kunt snoeien. Door ze ver terug te snoeien houd je de plant jong en vitaal. De beste tijd om ze terug te snoeien is in de maand maart. Snoei alle rozentakken terug tot ongeveer 5 à 15 cm van de grond. Takken die naar binnen lijken te groeien (naar het hart van de plant) kun je nog verder terugsnoeien, tot ongeveer één cm van de grond af. Op deze manier houd je het binnenste van je struikroos open, waardoor er genoeg lucht en licht bij kan komen.

TIP: Trek stevige handschoenen aan als je jouw roos gaat snoeien. De doorns kunnen je handen en armen anders flink bezeren.

TIP: Maak altijd gebruik van een schone en scherp snoeischaar! Door dit te doen voorkom je mogelijke beschadigingen en/of infecties aan de takken van je Dame de Coeur.

 

 

 

Lees meer

Het fijne aan deze grootbloemige struikroos is dat hij in allerlei grondsoorten goed groeit. Zolang je bodem voedzaam én licht-vochtig is, zal je roos goed groeien. Weet je toch niet helemaal zeker of je bodem aan de eisen voldoet? Of wil je gewoon zeker zijn voor de beste start van jouw Dame de Coeur? Vermeng dan wat speciale aanplant grond door je bodem. Aanplant grond zit vol met belangrijke voedingsstoffen, en maakt je bodem bovendien luchtig. Wat betreft de standplaats kun je het beste een plek aanhouden in de volle zon of half schaduw.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Dame de Coeur
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!