Rhododendron Porzellan

Rhododendron yakushimanum 'Porzellan', Dwerg Rhododendron

v.a.: € 14,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rhododendron 'Porzellan' is een schitterende dwerg Rhododendron. Vanaf mei tot begin juni bloeit deze groenblijvende struik met beeldschone ivoorwitte bloemen. Met zijn maximale hoogte van 120 cm is het een ideale toevoeging voor kleine tuinen. Ook heeft de 'Porzellan' weinig onderhoud nodig, daardoor is deze mini Rhododendron geschikt voor een onderhoudsarme tuin.

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Porzellan'

Met een laagblijvende en langzaam groeiende Rhododendron yakushimanum ‘Porzellan’ in je tuin is een grote sierwaarde en elegantie gegarandeerd. In mei en begin juni bloeit deze dwerg Rhododendron met schitterende ivoorwitte bloemen. Behalve de trompetvormige bloemen in trossen, zijn ook de donkergroene bladeren aantrekkelijk. Deze blijven het hele jaar aan de sierheester hangen, waardoor de Rhododendron ‘Porzellan’ je tuin altijd van groen voorziet. De groenblijvende plant heeft niet alleen een fraai uiterlijk, maar heeft ook weinig verzorging nodig, is goed winterhard en zeer sterk. Rhododendrons zijn geschikt voor een onderhoudsarme tuin. Juist door niet te snoeien, en je Rhododendron dus zoveel mogelijk met rust te laten, krijgt deze prachtige bloeier een sierlijke vorm. Uiteindelijk bereikt de compacte, traag groeiende Rhododendron Yakushimanum ‘Porzellan’ na jaren een totale hoogte van zo’n 120 cm. Het is daardoor een ideale variant voor kleine tuinen. Plant de Rhododendron als solitair, combineer de bloeiende struik met andere vaste planten in een border of pas de ‘Porzellan’ toe als sierlijke groenblijvende haag. Zorg ervoor dat je een standplaats in de halfschaduw uitkiest in een zurige bodem, want daar houden Rhododendrons van. 


Eigenschappen Rhododendron 'Porzellan':

  • Bloeikleur: Ivoorwit
  • Bloeitijd: Mei – Juni
  • Bladkleur: Donker groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte:60-120 cm
Lees meer

Rhododendron 'Porzellan' verzorgen

Rhododendron yakushimanum soorten zijn van nature winterhard, zeer sterk en makkelijk te verzorgen. Rhododendron ‘Porzellan’ houdt van een zure bodem. Het best strooi je daarom jaarlijks in het voorjaar tuinturf rond de plantvoet. Zo voelt je Rhododendron zich helemaal thuis in je tuin! Zie je uitgebloeide bloemen? Deze kun je voorzichtig plukken, zodat de groenblijvende plant hier geen energie aan verspilt. Dit komt de doorgroei ten goede.


Rhododendron 'Porzellan' snoeien

Rhododendrons zijn geschikt voor het aanleggen van een onderhoudsarme tuin. Deze langzaam groeiende dwerg Rhododendron hoef je niet te snoeien. Tenminste, de eerste tien tot vijftien jaar niet. Daarna is snoei wel mogelijk wanneer je de bloeiende struik te groot vindt worden of wanneer je oud hout opmerkt. Snoei dan ná de bloei. Om zijn meest natuurlijke vorm te behouden, kun je deze 'Porzellan' het beste zoveel mogelijk met rust laten.

 

Lees meer

Dwerg Rhododendron water geven

Direct na de aanplant in de volle grond geef je de jonge plant water, zodat de Rhododendron ‘Porzellan’ kan wennen aan de bodem. In de eerste periode is regelmatig water geven belangrijk. Daarna geef je extra water wanneer het warm en droog is om uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat je water geeft op een moment dat er geen volle zon staat te branden, zoals in de avond of vroeg in de ochtend. Kun je niet anders dan in de middag water geven? Let er dan op dat je de bloemen en bladeren niet nat maakt, anders kunnen ze verbranden. Voor de Rhododendron geldt dat een vochthoudende tot vochtige bodem ideaal is. Let er tevens op dat de bodem lekker luchtig, oftewel goed doorlatend is, zodat overtollig water eenvoudig weg kan stromen.

Staat jouw 'Porzellan' in een plantenbak of pot? Let er dan wel op dat deze groenblijvende struik vaker water nodig heeft. De aarde in een plantenbak droogt een stuk sneller uit dan de volle grond. Hetzelfde geldt voor een Rhododendron in de volle zon.

Lees meer

Rhododendron planten

Rhododendrons, ook de Rhododendron yakushimanum ‘Porzellan’, houden van een standplaats in de halfschaduw en een humusrijke, zurige bodem. Vermijd een kleigrond of lössgrond. In de volle zon bestaat de kans dat de prachtige heester verbrandt, maar tegelijkertijd heeft de Rhododendron wel zonlicht nodig om mooi te kunnen bloeien. Daarom gaat de voorkeur uit naar een plek in de half schaduw. Voor een lichtzure bodem adviseren we om tuinturf door de grond te mengen of rond de plantvoet te strooien. Verder is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest ideaal. De Rhododendron ‘Porzellan’ is winterhard, dus wat de standplaats betreft hoef je hier niet speciaal rekening mee te houden. Je kunt de bloeiende heester toepassen als solitair heester, bloeiende haag of combineren met andere vaste planten, zoals bosrand- en borderplanten. Houd er wel rekening mee dat je de Rhododendron in dat geval voldoende ruimte geeft. Het is een langzame groeier, maar uiteindelijk wordt de struik zo’n 125 cm hoog en 100 cm breed. Na het aanplanten in de volle grond geef je de ‘Porzellan’ direct water.

TIP: Plant meerdere van deze Dwerg Rhododendrons naast elkaar en creëer zo een groenblijvende haag.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Porzellan
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!