Rhododendron Dreamland

Rhododendron yakushimanum 'Dreamland'

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek 5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 30-35cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Rhododendron 'Dreamland' is een laagblijvende- en traag groeiende Rhododendron. Deze Dreamland bloeit rond mei met dreamy zachtroze bloemen.

Onze voordelen:

Rhododendron ‘Dreamland’ is een laagblijvende en traag groeiende sierheester met een rijke bloei. De Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’ bloeit in mei en juni met prachtige trompetvormige, lichtroze bloemen met een iets donkerdere kleur aan de bloemrand. De bloemen zijn gegroepeerd in trossen. In combinatie met de diepgroene, leerachtige bladeren zorgen de licht geurende bloemen voor veel sierwaarde in je tuin. De ‘Dreamland’ is een groenblijvende heester, waardoor jaarrond kleur in je tuin gegarandeerd is met deze vaste plant. Rhododendron Yakushimanum soorten zijn bovendien winterhard, zeer sterk en groeien compact. De bloeiende heester wordt maximaal 125 cm hoog – dit duurt jaren door het langzaam groeiende karakter – en is daarmee ook geschikt voor kleine tuinen. Hoger is mogelijk, maar dit duurt tientallen jaren. Laat de Rhododendron stralen als solitair of pas de groenblijvende sierheester toe als haag voor een sfeervolle afscheiding. Ook kun je de Rhododendron ‘Dreamland’ combineren met andere tuinplanten, waaronder bosrand- en borderplanten. Doordat snoeien niet of pas op latere leeftijd nodig is, is de mooie Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’ ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Win-win!

Interesse in een Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’? Deze mooie sierheester kopen doe je gemakkelijk, veilig en snel via de webshop van Bomenenzo. Je hebt de keuze tussen afhalen en bezorging. Wil je jouw nieuwe planten laten thuis bezorgen? Wij zorgen voor een snelle levering en bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging! Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. 

Eigenschappen Rhododendron 'Dreamland':

  • Bloeikleur: Roze
  • Bloeitijd: Mei – Juni
  • Bladkleur: Donker groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte:60-120cm
Lees meer

De Rhododendron is een zuurminnende plant, wat inhoudt dat dit type tuinplant de voorkeur geeft aan een zure grond. Zowel bij de aanplanting als jaarlijks in het voorjaar is het daarom goed om extra tuinturf rond de plantvoet te strooien. Zo voelt de sierheester zich helemaal op zijn gemak in je tuin! Verder behoeft de winterharde en sterke Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’ weinig onderhoud. De eerste tien tot vijftien jaar hoef je de traag groeiende struik sowieso niet te snoeien. Ook daarna is snoeien niet noodzakelijk, maar is dit wel mogelijk om de mooie vorm te behouden, de grootte in te perken en om oud hout te verwijderen. Snoeien doe je in dit geval na de bloei in juli. Verder kun je altijd voorzichtig de uitgebloeide bloemen van je Rhododendron plukken, zodat de sierheester hier geen energie aan verspilt en de doorgroei wordt bevordert. 

Lees meer

Voor de Rhododendron Yakushimanum is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest geschikt. Zorg ervoor dat de grond in de zomer niet uitdroogt door de wintergroene sierheester extra water te geven bij warm en droog weer. Ook direct na de aanplanting is het belangrijk dat je de Rhododendron ‘Dreamland’ direct en regelmatig water geeft, zodat de jonge plant goed kan wennen aan de bodem. Zorg ervoor dat de grond altijd goed doorlatend is, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan.

Lees meer

Heb je al een mooie plek in gedachten voor de Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’? Je kunt de tuinplant als solitair heester aanplanten in de volle grond, als bloeiende haag toepassen of combineren met andere vaste planten. Kies je voor de laatste optie, zorg er dan wel voor dat je de Rhodendron voldoende ruimte geeft. Deze compacte struik groeit het best in de half schaduw en plant je beter niet in de volle zon om verbranding te voorkomen. Overigens is zonlicht wel nodig om mooi te groeien en bloeien met lichtroze bloemen, vandaar dat een standplaats in de lichte schaduw de voorkeur krijgt boven volle zon of volledige schaduw. Rhododendron Yakushimanum soorten zijn zuurminnende planten; ze groeien in zure grond, die tevens humusrijk en vochthoudend tot vochtig is. Bij de aanplanting raden we daarom aan om tuinturf door de grond te mengen of erna rond de plantvoet te strooien. Geef de groenblijvende plant na de aanplanting voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen gaan wennen.

Klaar om je mooie Rhododendron te kopen? Shop online in ons online tuincentrum of rechtstreeks in de kwekerij. Wanneer je jouw gewenste producten online koopt, kun je kiezen voor afhalen of bezorgen. Kies je voor de eerste optie, dan zorgen wij voor snelle bezorging, zodat jij zo snel mogelijk van je nieuwe planten en bomen kunt genieten! Iedere dag werken we hard voor onze tevreden klanten. Ook wanneer je vrijblijvend persoonlijk advies wenst of extra informatie kun je altijd contact opnemen.

TIP: Behalve prachtige Rhododendrons kweken we nog veel meer mooie bloeiende vaste planten, maar ook groenblijvende tuinplanten, bomen – meerstammige bomen, grote bomen en kleine bomen – coniferen op stam, groenblijvende struiken (kleine en grote struiken), een groenblijvende haag en exotische planten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze geliefde Japanse esdoorns, geurende rozen (populaire rozen zijn bijvoorbeeld onze struikrozen en klimrozen), najaarsbloeiende bloembollen, voorjaarsbloeiende bloembollen en exotische planten in pot. Behalve een plant, boom en struik vind je in de webshop ook handige tuinaccessoires, zoals snoeischaren, grond en mest, bijvoorbeeld DCM Vivimus. Bestel jouw nieuwe bomen en planten (en accessoires) online of kom ons assortiment met eigen ogen bewonderen in Lienden. We verwelkomen je graag!

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Dreamland
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!