Rhododendron Dreamland

Rhododendron yakushimanum 'Dreamland', Dwerg Rhododendron

v.a.: € 13,50

Formaat
Stamomtrek 5 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 30-35cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Rhododendron 'Dreamland' is een beelschone dwerg Rhododendron. Deze 'Dreamland' bloeit rond mei met dreamy zachtroze bloemen. De lichtroze bloemen hebben een iets donkere kleur aan de bloemrand. De bloemknoppen zijn hardroze.

Onze voordelen:

Kenmerken van Rhododendron 'Dreamland'

Rhododendron yakushimanum ‘Dreamland’ is een laagblijvende en traag groeiende sierheester met een rijke bloei. Deze 'Dreamland' bloeit in mei en juni met prachtige trompetvormige, lichtroze bloemen met een iets donkerdere kleur aan de bloemrand. Ook als de bloemen nog in de knop zitten hebben ze een donkerdere kleur, ze zijn dan hardroze. De bloemen zijn gegroepeerd in trossen. In combinatie met de diepgroene, leerachtige bladeren zorgen de licht geurende bloemen voor veel sierwaarde in je tuin. De ‘Dreamland’ is een groenblijvende heester, waardoor jaarrond kleur in je tuin gegarandeerd is met deze vaste plant. Rhododendron Yakushimanum soorten zijn bovendien winterhard, zeer sterk en groeien compact. Een Rhododendron kan het beste groeien in zure grond, op een standplaats met half schaduw. De bloeiende heester wordt maximaal 125 cm hoog – dit duurt jaren door het langzaam groeiende karakter – en is daarmee ook geschikt voor kleine tuinen. Hoger is mogelijk, maar dit duurt tientallen jaren. Laat de Rhododendron stralen als solitair of pas de groenblijvende heesters toe als bloeiende haag, voor een sfeervolle afscheiding. Ook kun je de Rhododendron ‘Dreamland’ combineren met andere tuinplanten, waaronder bosrand- en borderplanten. Doordat snoeien niet of pas op latere leeftijd nodig is, is de mooie Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’ ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk. Win-win!

Eigenschappen Rhododendron 'Dreamland':
Bloeikleur: Roze
Bloeitijd: Mei – Juni
Bladkleur: Donker groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon- Halfschaduw
Hoogte:60-120cm

Lees meer

Rhododendron 'Dreamland' verzorgen

Rhododendrons zijn zuurminnende planten, wat inhoudt dat deze tuinplanten het beste kunnen groeien in zure grond. Zowel bij de aanplanting als jaarlijks in het voorjaar is het daarom goed om extra tuinturf rond de plantvoet te strooien. De combinatie van een zure, lichtvochtige grond en mest zorgt voor een optimale bloei. Zo voelt deze groenblijvende struik zich helemaal op zijn gemak in je tuin! Verder behoeft de winterharde en sterke Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’ weinig onderhoud. 


Rhododendron 'Dreamland' snoeien

De eerste tien tot vijftien jaar hoef je de traag groeiende struik sowieso niet te snoeien. Het duurt tientallen jaren voordat deze dwerg Rhododendron zijn volwassen groeihoogte bereikt. Ook daarna is snoeien niet noodzakelijk, maar wel mogelijk om de mooie vorm te behouden, de grootte in te perken en om oud hout te verwijderen. Hetzelfde geldt voor de Rhododendron als groenblijvende haag. Als je toch wilt snoeien, doe je dit na de bloei in juli. Verder kun je altijd voorzichtig de uitgebloeide bloemen van je Rhododendron plukken, zodat deze groenblijvende struik hier geen energie aan verspilt en de doorgroei wordt bevordert. 

Lees meer

Rhododendron water geven

Voor de Rhododendron yakushimanum is een vochthoudende tot vochtige bodem het meest geschikt. Daarom is het ook aan te raden om je Rhododendron aan te planten op een plek met half schaduw. In de volle zon droogt de aarde veel sneller op.

Zorg ervoor dat de grond in de zomer niet uitdroogt door de wintergroene sierheester extra water te geven bij warm en droog weer. Ook direct na de aanplanting is het belangrijk dat je de Rhododendron ‘Dreamland’ direct en regelmatig water geeft, zodat de jonge plant goed kan wennen aan de bodem. Zorg ervoor dat de grond altijd goed doorlatend is, zodat overtollig water gemakkelijk weg kan. De combinatie van een lichtvochtige bodem, met de juiste grond en mest, zorgt voor de meest uitbundige bloei.

Lees meer

Rhododendron planten

Heb je al een mooie plek in gedachten voor de Rhododendron Yakushimanum ‘Dreamland’? Je kunt de tuinplant als solitaire groenblijvende struik aanplanten in de volle grond, als bloeiende haag (groenblijvende haag) toepassen of combineren met andere vaste planten. Kies je voor de laatste optie, zorg er dan wel voor dat je de Rhododendron voldoende ruimte geeft. Deze compacte struik groeit het best in de half schaduw en plant je beter niet in de volle zon om verbranding te voorkomen. Overigens is zonlicht wel nodig om mooi te groeien en bloeien met lichtroze bloemen, vandaar dat een standplaats in de half schaduw de voorkeur krijgt boven volle zon of volledige schaduw. Door zijn beperkte omvang én trage groei is deze dwerg Rhododendron ook zeer geschikt voor kleine tuinen. Rhododendron Yakushimanum soorten zijn zuurminnende planten; ze groeien in zure grond, die tevens humusrijk en vochthoudend tot vochtig is. Bij de aanplanting raden we daarom aan om tuinturf door de grond te mengen of erna rond de plantvoet te strooien. Geef de groenblijvende plant na de aanplanting voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen gaan wennen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rhododendron Dreamland
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!