Winterharde palmboom
palmboom winterhard, palmbomen winterhard

Winterharde palmboom

Hou je van winterharde planten en bomen maar wil je wel graag een zomerse uitstraling in je tuin? Ga dan voor een winterharde palmboom in je tuin. Zo kunnen de meeste palmbomen maar liefst tegen -18 graden. In Nederland kennen we deze strenge winters eigenlijk niet en kun je het hele jaar de winterharde palmboom buiten laten staan. Verder kun je de palmboom in zowel de volle grond als in een pot plaatsen. Wel heeft de palmboom in pot meer bemesting en water nodig. Ook moet het overtollige water kunnen weglopen. Want natte voeten is niet iets waar de palmboom van houdt. Je kunt dus het beste van tevoren maatregelen treffen, voordat je de plant in pot gaat planten.

Winterharde Palmboom
Van hoog naar laag sorteren
Winterharde Palmboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Palmboom winterhard

Een palmboom winterhard staat het liefst op een beschutte plaats in de zon of halfschaduw. Een te felle, warme zonrijke standplaats kan ervoor zorgen dat de palmboom uitdroogt en verbrandt. Verbranding is natuurlijk nooit goed voor een plant en dus ook niet voor een palmboom. Verder heeft de boom niet heel veel onderhoudt nodig op het gebied van snoeien. Dit is enkel nodig op het moment dat er gele of bruine bladeren ontstaan. Meestal is dit na de winterperiode. Haal dan doormiddel van een snoeischaar de bruine en gele bladeren eraf. Na verloop van tijd groeit er vanuit het hart van de boom weer nieuwe bladeren aan de boom waardoor de palmboom binnen een mum van tijd er weer goed gevuld uitziet.

Palmbomen winterhard

De palmbomen die Bomenenzo.nl levert, zijn stuk voor stuk allemaal geschikt voor het Nederlandse klimaat en mogen we dan ook wel als winterhard bestempelen. Winterhard betekent dat de plant het overleeft met tempraturen van onder het vriespunt. Wel is het verstandig om wat voorzorgsmaatregelen te treffen om de palm goed te laten overleven. Ondanks dat de meeste palmen tegen tempraturen van -12 graden zou kunnen, doe je er verstandig aan om de boom in te pakken als de tempratuur daalt naar -6 graden. Aangezien een boom wel schade kan oplopen als de boom nog vochtig is op het moment dat het gaat vriezen. Pak de boom daarom in met jute of vliesdoek, door deze handeling uit te voeren weet je zeker dat je aankomende lente weer volop kunt genieten van jouw palmboom!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00