Start online verkoop bomen is gouden greep

Start online verkoop bomen is gouden greep

Bomenenzo.nl groeit nog iedere dag

JanDirk van de Bijl en zijn vrouw Pieternella de Jong runnen een boomkwekerij en telen voornamelijk bomen op tot ongeveer drie jaar. Toen de handel naar andere boomkwekerijen drie jaar geleden fors terugliep zijn de telers gaan kijken naar online mogelijkheden. Bomenenzo.nl is als eenvoudige webshop gestart in 2009 en levert bomen rechtstreeks aan de particulier. De stap naar het internet bleek een gouden greep en inmiddels is de site geprofessionaliseerd.

Goed vindbaar

Bomenenzo.nl levert diverse soorten leibomen, dakbomen, fruitbomen, coniferen, heesters en bloesembomen van de eigen kwekerij. De shop adverteert met zeven Admarkt Topadvertenities op Marktplaats, in de categorie Tuin en Terras. “Door de inzet van Admarkt steeg onze omzet explosief en hebben we inmiddels een grote klantenkring opgebouwd. Particulieren kunnen ons goed vinden via Marktplaats en via de link in onze advertenties. We hebben hierdoor veel meer leibomen verkocht. In 2011 was dat zelfs de helft meer dan in 2010”, vertelt eigenaar JanDirk van de Bijl. “Waar veel andere bedrijven in min draaien of net quitte spelen, groeien wij, mede door Admarkt, nog iedere dag.”

Offline kijken en voelen

De kwekerij is op zaterdag geopend voor particulieren. JanDirk: “Sommigen mensen bestellen online zonder de boom te hebben gezien. Maar er zijn ook mensen die de boom willen zien en voelen. Voor die groep vinden we het belangrijk dat ze de mogelijkheid hebben om onze kwekerij te bezoeken. We merken dat klanten dit ook prettig vinden en zo meer gevoel bij de boom of plant krijgen.”

Grotere locatie

JanDirk en Pieternella zijn blij dat ze de stap naar de online winkel hebben genomen. “Soms lijkt een webwinkel opstarten een hele grote stap. Mensen denken dat je enorme inversteringen moet doen. Wij zijn begonnen met een simpele site en Admarkt Topadvertenties op Marktplaats. Dit heeft ons veel gebracht. Als wij dit niet hadden gedaan, weten we niet of ons bedrijf nog had bestaan”, legt JanDirk uit. Inmiddels heeft de kwekerij een vaste medewerker in dienst en werkt een tweede medewerker op basis van een nul-uren contract. “We hebben nu de ambitie om binnen twee jaar een grotere locatie aan te kopen om meer producten aan te kunnen bieden en een grotere naamsbekendheid te krijgen,” vertelt JanDirk over hun groeiwens.

JanDirk van de Bijl en Pieternella de Jong

Terug
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00