Meerstammige doornloze Valse Christusdoorn

Gleditsia triacanthos inermis

v.a.: € 345,00

Formaat
Totaal hoogte 300-350cm
November 2021
€ 345,00
Totaal hoogte 350-400cm
November 2021
€ 450,00
Totaal hoogte 400-450cm
November 2021
€ 745,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Gleditsia triacanthos inermis, ookwel Meerstammige doornloze Valse Christusdoorn, is een boom met prachtige herfstkleuren. Deze Christusdoorn variant groeit goed op elke grond soort en is een snelgroeiende boom. Deze variant heeft geen doorns waardoor u nooit uit hoeft te kijken bij deze boom. Zo heeft u een prachtige Christusdoorn in uw tuin, zonder scherpe doorns!

 

Onze voordelen:

De meerstammige doornloze Valse Christusdoorn (Gleditsia triacanthos inermis) heeft een prachtig bladerdek dat een mooi gefilterd licht doorlaat en groeit in een mooi grillig patroon. De bladeren zijn geveerd tot dubbel geveerd en hebben een donkergroene kleur. In de herfst kleuren deze bladeren goudgeel en blijven tot diep in de winter aan de takken van de boom hangen. In juni-juli groeien er onopvallende witte trossen met bloemen aan de boom. Deze trossen trekken bijen en vlinders aan. De meerstammige christusdoorn heeft diepgaande wortels met veel vertakking en is goed winterhard. De doornloze vorm van de Christusdoorn is een echte favoriet doordat de gewone doorns erg scherp zijn en nadelig kunnen zijn in de tuin.

Lees meer
De meerstammige doornloze Valse Christusdoorn heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Het snoeien van deze boom is dan ook eigenlijk niet nodig. Wel kunt u eventuele dubbele top of kruisende takken wegsnoeien. Dit kunt u doen van midden zomer tot eind herfst. Snoei altijd met een scherpe en schone snoeischaar om ziektes te voorkomen. Bemest in het voorjaar de boom zodat hij is voorzien van alle nodig voeding.
Lees meer
Geef na het aanplanten van de boom water, als u merkt dat de grond droog is. Daarna hoeft u alleen tijdens droge periodes van meer dan een week de boom 1 á 2 keer in de week water te geven. Houd dit het eerste groei jaar bij. Na het eerste groei jaar hoeft u alleen water te geven tijdens extreme hitte en droge periodes.
Lees meer
De christusdoorn kan op elke grondsoort geplant worden. Wat vooral belangrijk is, is dat de boom op een voedselrijke grond groeit. Dit kunt u ook oplossen d.m.v. mest. De doornloze boom staat het liefst in de volle zon of halfschaduw. De boom moet geplant worden in een ruim gat waar het wortelstelsel gemakkelijk in past en daardoor niet beschadigd. Wanneer er een jute zak of ijzeren korf onder wortels zit dient u deze niet te verwijderen. Dit voorkomt dat u het wortelstelsel beschadigd en ook vervalt de hergroeigarantie wanneer deze wel verwijderd wordt. De uitgegraven grond kunt u mengen met een halve zak aanplantgrond waarmee u het aanplantgat van de boom vult. Druk de grond aan en geef voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige doornloze Valse Christusdoorn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!