Goudiep

Ulmus hollandica Wredei

v.a.: € 107,50

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte Beveerd (30 cm)
€ 107,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte Beveerd (30 cm)
€ 132,50
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte Beveerd (30 cm)
€ 165,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Goudiep is een zuilvormige boom met opvallende gele bladeren in het voorjaar. In de zomer kleuren de bladeren groen. De boom wordt zo’n 8 tot 9 meter hoog en is vooral geschikt voor grote tuinen. Bestel hem vandaag nog bij Bomenenzo.nl!

Onze voordelen:

De Ulmus hollandica 'Wredei' is een geweldige sierboom voor ieder tuin. Zoals de naam al prijsgeeft, ontleent de Goudiep (Olm) zijn sierwaarde aan de karakteristieke goudgele bladeren. Deze zijn eirond, ruw, gekroesd en staan gedeeltelijk om de takken gekruld. De opvallende goudgele bladeren – die in de zomer geelgroen kleuren en in de herfst weer geel – zorgen voor variatie tussen de groene bomen en planten in je tuin. De bladverliezende, maar goed winterharde Goudiep bloeit voor de bladvorming met kleine roodbruine bloemen, die worden opgevolgd door gevleugelde nootjes. Verder dankt de Goudiep zijn hoge sierwaarde aan de smalle, opgaande groei. Op jonge leeftijd groeit de boom mooi zuilvormig en op oudere leeftijd wordt de kroon meer rond, maar door middel van snoei is een compacte, smalle zuilvorm te behouden. De Ulmus hollandica 'Wredei' wordt zo’n vijf tot tien meter hoog, neemt weinig ruimte in beslag en is daarom – zeker als jonge boom – ook geschikt voor kleinere (stads)tuinen. Als solitaire boom of in een grote border is de stralende Goudiep een sieraad voor iedere tuin.

Lees meer

Het onderhouden van de Goudiep is gelukkig niet moeilijk. Snoeien is niet vereist, maar een jaarlijkse snoei is wel aan te raden als je een smalle zuilvorm wilt behouden. De Ulmus hollandica 'Wredei' laat zich goed in vorm snoeien, waardoor de compacte boom in iedere tuin toepasbaar is. De goudgele blikvanger is bladverliezend in de winter, maar wel goed winterhard. Daarnaast is het voordeel van de Goudiep dat deze Ulmus zelden tot vrijwel geen last heeft van de iepziekte. Dit heeft de zuilboom waarschijnlijk te danken aan de langzamere groei.

Lees meer

Heb je de Goudiep net geplant? Geef de nieuwe boom dan goed wat water om goed te kunnen wortelen. In de eerste periode is regelmatig water geven van belang, totdat de wortels van de boom zichzelf van water kunnen voorzien. Eenmaal goed geworteld, hoef je de Ulmus hollandica 'Wredei' alleen tijdens warme, droge periodes nog extra water te geven. Voor de Goudiep is een normale tot vochtige, maar goed doorlatende bodem ideaal.

Lees meer

Door de smalle, zuilvormige groei en het feit dat de boom makkelijk te snoeien is, is de Goudiep in bijna elke tuin toepasbaar. Ook in kleinere (stads)tuinen komt de compacte sierboom goed tot zijn recht. De goudgele tinten zorgen voor een mooi accent in een verder groene tuin. Je kunt de Goudiep als solitair boom planten of eventueel in een grote border toepassen. Het is niet de moeilijkste als het gaat om de bodem: de Ulmus hollandica 'Wredei' gedijt zowat op alle gronden, zelfs erg natte grond. Het liefst staat de loofboom echter niet in zware grond. De voorkeur gaat uit naar een losse, vruchtbare, niet te droge, maar goed doorlatende bodem. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige en voedzame grond, waarmee je de jonge Iep een goede start geeft. Wat de standplaats betreft, kun je de Goudiep zowel in de zon als halfschaduw planten. In de volle zon zullen de bladeren feller geel kleuren, maar kunnen ze ook verbranden met bruine, verbrande bladeren als gevolg. Het is daarom slimmer om de Goudiep op een lichte plek, maar niet in de volle zon, te planten. In de lichte schaduw worden de bladeren in de zomer geel-groenig van kleur, maar blijven ze tenminste wel gezond. Wanneer je de Goudiep hebt geplant, geef je de nieuwe boom genoeg water om goed te kunnen wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Goudiep
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!