Vlinderstruik Little Pink

Buddleja Butterfly Candy 'Little Pink'

v.a.: € 13,50

Formaat
Hoogte 30-40cm
€ 13,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Butterfly Candy 'Little Pink' is een kleinblijvende vlinderstruik die tussen juli en oktober rijkelijk bloeit met beeldschone roze bloempluimen. De collectie 'Butterfly Candy' heeft deze naam niet voor niets; deze kleine vlinderstruiken trekken ontzettend veel vlinders aan!

Onze voordelen:

Word jij ook direct vrolijk van roze bloemen? Dan valt de vlinderstruik Buddleja davidii Butterfly Candy 'Little Pink’ vast in de smaak! Lange tijd, van juli tot oktober, tovert de vaste plant jouw buitenruimte om tot een zee van gevulde, roze bloempluimen. Deze ruiken licht zoet en zijn een trekpleister voor vlinders en bijen. Dit maakt de Butterfly Candy 'Little Pink’ niet alleen een spectaculaire plant om te zien, maar ook een goede bijdrager aan de biodiversiteit in je tuin. Of op je terras of balkon, want door de compacte groeiwijze is de dwergvlinderstruik ook ideaal als potplant te gebruiken. De charmante bloeier wordt maximaal 80 cm hoog en is geliefd om zijn goede vertakking. In de winter verliest de Butterfly Candy zijn langwerpige, groene bladeren om in het voorjaar weer uit te lopen. Geef je de zonaanbidder een zonnige standplaats, dan krijg je hier veel voor terug!

Lees meer

Heb je niet zo’n groene vingers? Dat is niet erg: de Buddleja davidii Butterfly Candy 'Little Pink’ is goed winterhard en makkelijk te onderhouden. Eens per jaar snoei je de sierstruik ter behoud van een compacte vorm en om een rijke bloei te stimuleren. Makkelijk is dat de dwergvlinderstruik op takken van hetzelfde jaar bloeit, waardoor je alle takken flink terug kan snoeien tot zo’n 15 cm boven de grond. Door de 'Little Pink’ hierna wat mest te geven, gaat de vaste plant vol energie het nieuwe groei- en bloeiseizoen in. Is het bloeiseizoen aangebroken? Haal uitgebloeide bloemen dan telkens weg om een verlenging van het bloeiseizoen te stimuleren. Zo geniet je nog langer van de paarse showstelers!

 

Lees meer

Na het aanplanten is het belangrijk dat je de dwergvlinderstruik ‘Little Pink’ structureel water geeft, zodat de jonge plant goed aan de bodem kan wennen. Tijdens warme en droge weken geef je gerust een aantal keer per week water. Eenmaal goed geworteld, hoef je de Butterfly Candy alleen nog extra te bewateren bij droogte en hitte. Verder kan de volwassen plant zichzelf dan van water voorzien. Voor dit type plant is een vochtige, maar goed doorlatende bodem ideaal.

Lees meer

Heb je nog een zonnig plekje in de border, op je terras of balkon over? De Buddleja davidii Butterfly Candy 'Little Pink’ is een echte zonaanbidder, die door zijn compacte groeiwijze op veel plekken kan stralen. Je kunt de roze bloeier het hele jaar planten, zolang het niet vriest. Graag staat de sierlijke vlinderstruik in vochtige, maar goed doorlatende en vruchtbare bodem. Wat de grondsoort betreft is de Butterfly Candy niet kieskeurig. Het is raadzaam om speciale aanplantgrond door de tuingrond te mengen, waar de bodem lekker luchtig en voedzaam van wordt. Je nieuwe struik een goede start geven is wel het minste wat je kunt doen! Heb je de vlinderstruik geplant? Geef dan genoeg water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlinderstruik Little Pink
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!