Doornloze braam Chester Thornless

Rubus fruticosus Chester Thornless

v.a.: € 8,25

Formaat
Afmeting 2 ltr., Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 40-60cm
€ 8,25
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Doornloze braam Chester Thornless is een goed productief en gezond ras. De Braam Chester Thornless geeft grote sappige diep zwarte bramen en heeft doornloze takken. De struik is makkelijk te verzorgen, winterhard en zelfbestuivend. Ideaal voor in de tuin!

Onze voordelen:

De Chester Thornless is een veredelde versie van de braamstruik die vaak aan de rand van het bos vindt. De struiken in het bos we hebben namelijk scherpe doorns aan de takken, maar deze Chester Thornless heeft, zoals de naam al suggereert, geen doorns. Dit maakt deze struik erg kindvriendelijk. In mei zal de struik kleine witte bloemen bloeien, waar bijen gek op zijn. De braamstruik is zelfbestuivend en heeft daardoor geen andere soort nodig om vruchten te kunnen geven. De bramen die aan de struiken groeien zijn diep zwart van kleur en hebben een heerlijke sappige, zoete smaak. U kunt de bramen zowel direct consumeren, als verwerker of invriezen. In augustus is het tijd om de bramen te plukken, wanneer ze zacht zijn en makkelijk van de struik komen. De Chester Thornless struik is winterhard en heeft een sterke groeikracht. De plant staat het liefst op een halfschaduw-/zonnige standplaats op een beschutte plek.

Lees meer
Snoei na de oogst de takken die dit jaar vruchten gegeven hebben helemaal weg. In het voorjaar kunt u de jonge takken die het afgelopen seizoen gevormd zijn, aanbinden aan bijvoorbeeld een paal. Hierdoor leidt u de struik in goede banen en krijgt u geen wilde struik. De jonge takken zullen het volgende jaar bramen geven. De braamstruik staat graag op een hummers rijke- en vochthoudende grond, hierdoor kunt u in het voorjaar en na snoeien natuur mest geven. Deze mest kunt u vinden op onze webshop. Om verdroging te voorkomen kunt u ook een mulchlaag op de grond aanbrengen. Is uw struik goed aan het groeien en wilt u de braamstruik vermeerderen, graaf dan een lange tak voor een deel in. Deze tak zal vanzelf weer wortels krijgen en een nieuwe struikvorm een punt wanneer deze tak begint te groeien en voldoende wortels heeft kunt u de moedertak doorknippen.
Lees meer
De Chester Thornless staat niet graag op een te droge grond en daarom is het bijhouden van water geven, vooral gedurende het eerste jaar na aanplanten, erg belangrijk. Geef daarom de struik water wanneer het langer dan een week zo goed als droog geweest is. Geeft echter geen water tijdens vorstperiodes. Wanneer het droog én erg warm is kunt u 2 tot 3 keer per week water geven. Giet het water altijd een rustig over de grond zodat de wortels het water goed op kunnen nemen. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water geeft tijdens langdurige droge en warme periodes, zoals in de zomermaanden.
Lees meer
De braamstruik staat graag in een vochthoudende grond op een half schaduw of zonnige standplaats. Om de plant te kunnen geleiden is het belangrijk dat de plant op een beschutte plek staat bij bijvoorbeeld een muur of schutting. Ook kunt u de takken geleiden door draden tussen twee palen te spannen. Om de struik te planten dient u een gat te graven dat net iets breder en dieper is dan de wortels. Maak de grond goed los en plaats de plant in het aanplantgat. Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit, om zo de plant van een goede start te voorzien. Vivimus kunt u vinden in onze webshop, onder accessoires. Vul het gat op met het mengsel en druk goed aan. Geef daarna voldoende water.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Doornloze braam Chester Thornless
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!