Clematis The President

Clematis The President

v.a.: € 8,95

Formaat
Stamomtrek --, Stamhoogte , Totaalhoogte 60-70cm
€ 8,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis 'The President' is een opvallende klimplant die bloeit met schitterende paarse tot violetblauwe bloemen. Deze grote bloemen bloeien vanaf juni t/m september, je kunt dus extra lang genieten van een schitterende paarse bloemenzee.

Onze voordelen:

Een klassieker onder de Clematis of Bosranken, is de Clematis ‘The President’. De paarse / violetblauwe bloemen met puntige bloembladeren worden maar liefst 12 tot 15 cm groot en sieren je tuin rijkelijk en lang, van juni tot en met september. De bladverliezende plant met smalle, groene bladeren wordt uiteindelijk ongeveer drie meter hoog. Het is een langzaam groeiende klimplant, die mooi toe te passen is tegen een pergola, schutting of muur. Ook kun je de Clematis ‘The President’ gebruiken in een border of in een pot plaatsen, omdat de Bosrank compact groeit. Een grote tuin, kleine tuin, terras of balkon: ieder plekje fleur je op met deze grootbloemige klimplant! De goed winterharde en sierlijke Clematis kun je goed combineren met andere vaste planten, zoals een groenblijvende haag als de Hedera bijvoorbeeld.

Lees meer

Voor de Clematis ‘The President’ geldt dat je deze tijdens het groeiseizoen regelmatig op moet binden. Hiervoor kun je staaldraadhekken, bamboe of andere stokken gebruiken. Hier hecht de sierlijke plant zelf aan, maar enige hulp hierbij is wenselijk. Je kunt de Bosrank op natuurlijke wijze laten kruipen en door middel van bindmateriaal begeleiden. Omdat de Clematis van een voedzame grond houdt, bemest je de tuinplant in het voorjaar met organische mest voor een optimale groei en bloei.

Je kunt de Clematis ‘The President’ terugsnoeien na de bloei of na de winter om de plant weer opnieuw te laten groeien en bloeien. Overigens is dit niet noodzakelijk. Snoeien is alleen een must wanneer je een wirwar aan stengels ziet ontstaan. Door middel van snoei modeleer je de klimplant dan weer in een compacte vorm.

Lees meer

De Clematis ‘The President’ vindt een voldoende vochtige bodem prettig in een goed doorlatende grond. Na de aanplanting en in het groeiseizoen geef je de jonge plant voldoende water, zodat de wortels goed kunnen wennen aan de bodem. Verder kan de Clematis extra water gebruiken tijdens warme en droge periodes in de zomer.

Lees meer

De Clematis ‘The President’ is een klimplant, die je op verschillende manieren toe kunt passen. Zo kun je de Bosrank tegen een muur, schutting, rek of pergola laten klimmen, maar ook in een border planten of in een mooie pot op je terras of balkon zetten. Met behulp van bindmateriaal kun je ze begeleiden. Wanneer je deze soort Clematis gaat planten in de volle grond, is het belangrijk om dit diep genoeg te doen. De plant dien je ongeveer 10 cm dieper te planten dan de kluit van de plant. Dit om de Bosrank ‘The President’ te beschermen tegen verwelkingsziektes die de bovengrondse stengels aan kunnen tasten en om wortels te beschaduwen. Voor de wortels is het van belang dat ze in de schaduw staan – eventueel kun je een kleine heester of laagblijvende planten ervoor planten die voor schaduw zorgen – maar de rest van de plant staat graag in de zon of lichte schaduw. Dit type plant groeit goed in elke grondsoort, zo lang de bodem voedselrijk, niet te droog en goed doorlatend is. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je voor een voedzame en luchtige bodem.

De plant dient ongeveer 10cm diepter geplant te worden dan de kluithoogte. 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis The President
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!