Clematis Romantika

Clematis Romantika

v.a.: € 8,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 8,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis 'Romantika' bloeit met opvallende satijnachtige bloemen met een bijzonder dieppaars-tot-zwarte kleur. Deze klimplant zorgt voor een betoverende romantische sfeer in je tuin.

Onze voordelen:

Breng romantische sferen in je tuin met de Clematis ‘Romantika’ (Bosrank). De schitterende donkerpaarse, satijnachtige bloemen betoveren je tuin van juni tot en met september. In het begin lijken de 10-15 cm grote bloemen wel bijna zwart en later kleuren ze dieppaars. De kern met lichtgele meeldraden steken fel af tegen de donkere bloemen, wat zorgt voor een prachtig plaatje. Met de Bosrank ‘Romantika’ als klimplant zeg je vaarwel tegen een saaie muur of schutting. De uitstekende klimmer heeft krullende takjes, waarmee hij zicht goed vasthoudt aan de wand. Clematis ‘Romantika’ is een bladverliezende, maar goed winterharde klimplant. Met voldoende voeding, water en een snoei in het voorjaar groeit en bloeit de Bosrank optimaal en geniet jij er ook optimaal van. Gemiddeld wordt de romantische Clematis 300 cm hoog. Dit maakt het een prachtige aanwinst voor zowel grote tuinen als kleine tuinen. Doordat je de Bosrank ook in een pot kunt houden, is het ook een geschikte plant om een terras of balkon mee te versieren.

Lees meer

Het verzorgen van deze Bosrank is niet ingewikkeld. Bij de verzorging van de Clematis ‘Romantika’ komt het volgende kijken: bemesting, voldoende water geven en een stevige snoei in het voorjaar. De klimplant houdt van een voedzame bodem. In het voorjaar tot het begin van de zomer bemest je de sierplant om deze gezond te houden en de rijkelijke bloei te bevorderen. Door af en toe de scheuten vast te binden voorkom je dat stengels in de wind gaan klapperen en niet tot bloei komen. Van nature is de Clematis ‘Romantika’ winterhard en heeft deze in de winter geen extra bescherming nodig.

Is het voorjaar aangebroken? Dan kan de Clematis ‘Romantika’ een goede snoeibeurt gebruiken. Ieder jaar snoei je de klimplant terug tot 30 cm. Dit doe je met schoon en scherp gereedschap om ziekten en plagen te voorkomen. Je Clematis ‘Romantika’ gaat na de snoeibeurt vol energie het groeiseizoen in om rijkelijk te bloeien en weer lekker te groeien.

Lees meer

De Clematis ‘Romantika’ is een redelijke dorstige plant. Door het uitgebreide wortelgestel heeft de klimplant meer water nodig. Na de aanplanting en in het eerste groeiseizoen zorg je daarom voor voldoende water. Is het een periode droog en warm? Dan kan de Clematis extra water gebruiken. Voor dit type plant is een goed doorlatende bodem belangrijk, zodat overtollig water kan afvoeren.

Lees meer

Deze Bosrank planten kan het hele jaar door, maar de voorkeur gaat uit naar het voorjaar of de herfst. Je kunt de ‘Romantika’ op verschillende manieren toepassen in je tuin. De klimplant leent zich uitstekend als versiering van een muur, schutting of pergola. Daarnaast kun je de bladverliezende plant in een border planten en combineren met andere vaste planten. Tot slot is de Clematis in een pot te plaatsen en een mooie plek op je terras of balkon te geven. Ga je aan de slag met aanplanten in de volle grond? Dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de Clematis ‘Romantika’ diep geplant moet worden. Op deze manier worden de wortels namelijk beschermd voor de verwelkingsziekte waar de stengels anders gevoelig voor zijn en voor de hitte. Voor de gezondheid van de tuinplant, plant je hem zo’n 10 cm dieper dan de kluit van de plant. Wil je de Clematis ‘Romantika’ extra beschermen? Dan kun je er een bodembedekker overheen planten of laagblijvende planten voor planten. Verder houdt de Bosrank ‘Romantika’ van een zonnige standplaats (volle zon of halfschaduw) en een voedzame en goed doorlatende bodem. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond bij de aanplanting ben je hiervan verzekerd. We adviseren circa 3 planten per strekkende meter te planten voor een prachtig kleurenspel in je tuin.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Romantika
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!