Clematis cirrhosa Landsdowne Gem

Clematis cirrhosa Landsdowne Gem

v.a.: € 12,50

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 12,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis cirrhosa 'Landsdowne Gem' bloeit met prachtige dieprode bloemen van december t/m februari. Je geniet dus de hele winter lang van een schitterend plaatje. 

Onze voordelen:

Wil je in de winter kunnen genieten van een kleurrijke en levendige tuin? Een van de vroegstbloeiende Clematissen (Bosranken) is de Clematis cirrhosa ‘Landsdowne Gem’. De hele winter lang, van december tot en met februari, bewonder je dieprode bloemen met een kern van groengele meeldraden op het oude hout. Daarna komen zijdeachtige zaadhoofden tevoorschijn. Deze soort Bosrank is wintergroen, waardoor de plant niet alleen met gekleurde en geurende bloemen straalt in de winter, maar ook met zijn bladeren. De gelobde, glanzende, donkergroene bladeren krijgen een bronzen tint in de winter. In combinatie met de rode tot paarse bloemen zorgt dit voor een betoverend tafereel. Typisch voor de Bosrank ‘Landsdowne Gem’ is dat deze in de zomer juist zijn blad kan verliezen. In tegenstelling tto veel andere planten draait deze bijzondere plant de seizoenen dus om. Je kunt dit prachtexemplaar zowel in de tuin planten als in potten houden. Plant je de Clematis cirrhosa ‘Landsdowne Gem’ in de tuin, dan kun je deze mooi combineren met andere groenblijvende klimplanten, zoals de Hedera (Klimop). De snelgroeiende klimmer wordt maximaal 5 meter hoog. In de winter kan de groenblijvende plant extra bescherming gebruiken.

 

Lees meer

Doordat de Clematis cirrhosa vorstgevoelig is, adviseren we de groenblijvende plant in de winter te beschermen. Zorg voor een beschutte en warme plek en dek de plant bij vorst af. Ook houd je er rekening mee dat de bodem in de winter niet te nat is, want daar houdt deze Bosrank niet van. Daarnaast kun je de Bosrank ‘Landsdowne Gem’ na de bloei snoeien en is bemesting belangrijk voor de gezondheid, groei en bloei van de klimplant.

Na de bloei kun je je Clematis cirrhosa ‘Landsdowne Gem’ snoeien. Rigoureus snoeien is niet aan te raden en daarnaast hoef je deze soort Clematis ook niet ieder jaar te snoeien. Om de twee jaar verwijder je een kwart van de scheuten, zodat uitlopers van onderaf kunnen vormen. Je Bosrank blijft zo mooi in model en bloeit rijkelijk.

Lees meer

Een Clematis water geven doe je direct na de aanplanting en in de eerste periode na de aanplanting. Op deze manier kunnen de wortels rustig wennen aan de bodem. Oudere exemplaren hebben extra water nodig tijdens warme en droge periodes. De Clematis is namelijk een best dorstige plant in de zomer. In de winter is het van belang dat de bodem van de matig winterharde plant niet te nat is. Zorg daarom te allen tijde voor bescherming een goed doorlatende bodem, zodat overtollig water kan afvoeren.

 

Lees meer

Wanneer je de Bosrank ‘Landsdowne Gem’ gaat planten, is het belangrijk dat je een warme en beschutte standplaats uitkiest. Deze soort is namelijk niet volledig winterhard en is daarom in de winter gebaad bij een beschutte plek en extra bescherming. Daarnaast plant je Clematissen diep in de grond om ze te beschermen tegen de verwelkingsziekte. Je kunt de Clematis cirrhosa ‘Landsdowne Gem’ zowel in de volle grond aanplanten als in een pot plaatsen. Kies je voor dat laatste? Dan kun je de wintergroene plant laten overwinteren op een vorstvrije plek. Wat de bodem betreft, gaat de voorkeur uit naar een lichte, humusrijke en goed doorlatende grond. Voor een luchtige en voedzame bodem adviseren we om speciale aanplantgrond te mengen door de tuingrond. Wat voor grondsoort dat precies is, maakt voor de Clematis niet zoveel uit. Met deze snelgroeiende klimplant geniet je in de winter van een kleurrijke muur, schutting of pergola of een stralend terras of balkon. Combineer deze Bosrank met andere groenblijvende klimplanten, zoals de Klimop voor een prachtige levendige tuin jaarrond.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis cirrhosa Landsdowne Gem
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!