Borderpakket Zilver Paars

Zilver Paars Borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2
  • Koop 5 st. voor € 50,00 per st.
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Dit borderpakket is er een die ieder jaar opnieuw zal bloeien met zilver en paarse kleuren. Een schitterend geheel doordat dit Borderpakket met veel zorg door ons is samengesteld op kleur en bloeiwijze. 

Onze voordelen:

Met onze diverse borderpakketten creëert u in een handomdraai een prachtige border met vaste planten in een bepaalde stijl of kleur. U hoeft zich zo niet druk te maken over welke planten bij elkaar passen en welke kleuren mooi combineren. De pakketten zijn allemaal onderhoudsvriendelijk en trekken de mooiste insecten aan, zoals vlinders en bijen.

Het Zilver Paars Borderpakket bestaat uit een prachtige mix van vaste planten. Alle planten in dit borderpakket hebben een mooie paarse kleur of een zilveren gloed en staan erg mooi bij elkaar. Met het Borderpakket Zilver Paars geniet u gegarandeerd het hele zomerseizoen lang en creëert u in uw tuin een fijne sfeer.

Het Zilver Paars Borderpakket bestaat uit de volgende vaste planten:

 

  Naam Bloeimaand Kleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Lavendel 6-8 Paars 40 Liefst volle zon, anders halfschaduw Voorjaar In het voorjaar en na de bloei 
Ezelsoor 7-9 Grijsgroen / Zilver 15 Zon Na de bloei uitgebloeide aren afknippen  
Bijvoet of Alsem 6-7 Zilvergrijs 25-30 Zon Lichte snoei in herfst  
Blauwe Strobloem 5-7 Paars 50 Zon / halfschaduw Sterft zelf af tijdens herfst In het voorjaar en na de bloei
(Kaukasische) Vergeet-mij-nietje 4-5 Blauwpaars 40 Halfschaduw Uitgebloeide bloemstengels afknippen Maart
Blauwedistel / Kruisdistel 7-8 Blauwpaars 80 Zon Voorjaar Voorjaar en zomer
(Mexicaans) Vedergras 7-8 Wit 50 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen direct na winter terugsnoeien Voorjaar en zomer

 

Lavendel (3x)

Lavandula Angustifolia Hidcote

De Lavandula Angustifolia Hidcote heeft in vergelijking met de andere soorten Lavendel een donkere, dieppaarse kleur die erg mooi afsteekt in uw border. De Lavendel bloeit in de maanden juli en augustus en houdt erg van een standplaats in de zon. Bijen en vlinders worden door deze plant aangetrokken en de volwassen planthoogte is ongeveer 40 centimeter. Deze Lavendel zit 3x in het borderpakket.

Ezelsoor (6x)

Stachys Byzantina Silver Carpet

De bladeren van de Ezelsoor zijn het opvallende kenmerk van deze plant. De bladen zijn grijsgroen van kleur en hebben een zilveren gloed over zich. De plant blijft laag bij de grond; Ezelsoor groeit tot ongeveer 15 centimeter hoog. Op een zonnige plaats doet de plant het erg goed. Zorg er dus voor dat de Ezelsoor niet te veel in de schaduw van bomen staat. De plant groeit bodembedekkend en geeft uw border een prachtige look, elk seizoen. De Ezelsoor vindt u 6x in het borderpakket.

Bijvoet of Alsem (2x)

Artemisia Schmidtiana Nana 

De prachtige blaadjes van de Bijvoet hebben een zilvergrijze kleur en valt hierdoor op. In de maanden juni en juli verschijnen er kleine paarse bloemen die vrij onopvallend zijn. Op een zonnige plek of in de halfschaduw zal de Alsem het meest tot bloei komen. De volwassen planthoogte is 25 tot 30 centimeter en de Bijvoet blijft vrij laag bij de grond. In het borderpakket vindt u de Bijvoet 2x.

Blauwe Strobloem (3x)

Centaurea Montana Amethyst Dream

Uw border is niet compleet zonder de Blauwe Strobloem. Anders dan de naam doet vermoeden is deze plant donkerpaars van kleur. In mei tot juli komen de prachtige kleurrijke bloemen tevoorschijn. De geur en kleur trekt de mooiste bijen en vlinders aan. De groeihoogte ligt op maximaal 50 centimeter. De plant houdt van een zonnige plek en zit in totaal 3x in het borderpakket.

(Kaukasische)vergeet-mij-nietje (3x)

Brunnera Silver Heart 

Naast de blauwpaarse bloemetjes valt ook het blad van dit Vergeet-mij-nietje op. De bladeren zijn zilvergrijs en wat dikker dan de andere soorten. Het Kaukasische vergeet-mij-nietje wordt circa 40 centimeter hoog en bloeit in de maanden april in mei. In die 2 maanden komen de mooie bloemen tevoorschijn. Op een plek in halfschaduw en op een zonnige plaats heeft u het langst plezier van de Brunnera Silver Heart. Het Kaukasische vergeet-mij-nietje vindt u 3x in het borderpakket. 

Blauwedistel of Kruisdistel (1x)

Eryngium Planum 

De Blauwedistel bloeit met kogelvormige bloemen in een prachtig blauwpaarse kleur. De bladeren zijn grijsblauw van kleur. De plant kan tot ongeveer 80 centimeter hoog groeien en valt dus zeker op in de border. In juli en augustus geniet u van de bloemen die uitkomen. Een zonnige standplaats is de beste optie voor de Kruisdistel. U vindt de Distel 1x in het Zilver Paars Borderpakket.

(Mexicaans) Vedergras (3x)

Stipa Tenuissima

Vedergras bestaat uit lange stroachtige halmen met een erg fijne structuur. In de border staat deze plant prachtig tussen de kleurrijke bloemen. In juli en augustus staat het Vedergras in een onopvallende bloei. De hoogte van de plant is ongeveer 50 centimeter en het Vedergras staat het liefst op een zonnige plek. Het Mexicaanse Vedergras vindt u 3x in dit borderpakket.  

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Zilver Paars
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!