Borderpakket Vlinder en Bijen

Vlinder en Bijen Borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Wilt u graag mooie vlinders en bijen in uw tuin, dan is dit vlinder- en bijen borderpakket perfect! Het pakket bestaat uit diverse vaste planten met verschillende kleuren. Ook wordt de ene bloemensoort hoger dan de andere bloemensoort. Hierdoor wordt uw tuin een levendige en fleurige bloemenzee! 

Onze voordelen:

Het Vlinder en Bijen Borderpakket is met zorg samengesteld. U hoeft dus zelf niet meer te kiezen welke planten u in uw border wilt planten. Omdat het Vlinder en Bijen Borderpakket uit verschillende fleurige planten bestaat, wordt uw tuin een vrolijk geheel. De planten uit het pakket zijn makkelijk in onderhoud en trekken vlinders en bijen aan, zoals de naam ook voorspelt. In de zomer kunt u dus mogelijk vlinders tellen in uw eigen tuin!

Het Vlinder en Bijen Borderpakket bestaat uit de volgende planten:

  Naam Bloeimaand Bloeikleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Hemelsleutel 8-10 Rood/roze 40-60 Zon / halfschaduw Na bloei Voorjaar en zomer
Prachtkaars 7-10 Wit/roze 80-100 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar en zomer
Ijzerhard 7-9 Lila/paars 100-140 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar
Marjolein 6-9 Purperrood/ paars 50 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen Voorjaar
Salie 7-8 Wit 50 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar
Duizendblad 7-10 Rood/roze 80-100 Zon Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar en zomer
Bergsteentijm 6-9 Wit 50 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen en voorjaar Voorjaar

 

 

Hemelsleutel (3x)

Sedum Herbstfreude
De Sedum Herbstfreude staat ook wel bekend als de Hemelsleutel. De bloeiperiode is tussen augustus en oktober. Tijdens de bloeiperiode krijgt deze plant prachtige rood/roze bloemen, die 40 tot 60 cm hoog kunnen worden. Het blad van de Sedum Herbstfreude heeft een blauwgroene kleur. De Hemelsleutel groeit zowel in de zon als half in de schaduw. De grond moet vocht doorlatend zijn. De plant dient tijdig water te krijgen, zeker als het voor een langere periode droog is. De plant is niet wintergroen, maar wel winterhard. De uitgebloeide bloemen kunt u wegknippen. De Sedum Herbstfreude zit 3 keer in uw Vlinder en Bijen Borderpakket.

Prachtkaars (3x)

Gaura Lindheimeri Whirling Butterflies
De Prachtkaars is een schitterende plant waarvan de wit/roze gekleurde bloemen zelfs op vlinders lijken! Daarom mag deze plant zeker niet ontbreken in dit Vlinder en Bijen Borderpakket. U kunt deze plant zowel in de zon als half in de schaduw planten. De grond dient goed waterdoorlatend te zijn. De bloeiperiode van deze Gaura is tussen juni en oktober. De Prachtkaars wordt zo’n 80 tot 100 cm hoog. De Prachtkaars is in de winter bladverliezend, maar wel winterhard. Na de winter kunnen de uitgebloeide bloemen worden gesnoeid, zodat de Prachtkaars gedurende de winter goed is beschermd tegen de kou. Hierna kan de Prachtkaars opnieuw weer prachtig gaan bloeien en vlinders naar uw tuin lokken. De Prachtkaars vindt u 3 keer in dit pakket. 

IJzerhard plant (3x)

Verbena Bonariensis
De Verbena Bonariensis is een vrolijke plant die in de bloeiperiode tussen juli en september prachtige lila paarse bloemetjes krijgt. De bloemstelen kunnen 100 tot 150 cm hoog worden. Het blad is lancetvormig en heeft een groene, paarsige kleur. De IJzerhard is winterhard en bladverliezend. De Verbena Bonariensis kan in de zon of half in de schaduw worden gepland, waarbij de grond niet al te vochtig moet zijn. In het voorjaar kunt u de oude stengels terugsnoeien met een snoeischaar. Hierdoor kunnen er weer prachtige bloemen terug groeien. Als u voor de winter snoeit, is de plant niet goed beschermd tegen de kou. De IJzerhard plant zit 3 keer in dit pakket.

Weetje: De Verbena Bonariensis wordt ook wel IJzerhard genoemd omdat de stengel erg hard is!

Marjolein (3x)

Origanum laevigatum 'Herrenhausen'
De Origanum laevigatum 'Herrenhausen' is een schitterende bloem waarvan u in de zomer kunt genieten! De bloeiperiode is juni, juli, augustus en september. De Origanum groeit bossig en compact. De bloemen kleuren mooi diep purperroze. De plant staat het liefst in de zon maar verdraagt ook half schaduw. Goed afwaterende grond vindt de Origanum laevigatum 'Herrenhausen' erg prettig. De plant kan tot 50 cm hoog worden. Tijdens de bloeiperiode kunt u de uitgebloeide bloemen wegknippen met een snoeischaar. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en de Marjolein zal vlinders en bijen blijven aantrekken. U kunt de Marjolein goed gebruiken als keukenkruid en om thee van te zetten. De bloemen kunnen gebruikt worden als snij- en droogbloemen. De Marjolein is winterhard. In het voorjaar kunt u de Origanum het beste helemaal terugknippen. Origanum treft u 3 keer aan in het Vlinder en Bijen Borderpakket.

Salie (3x)

Salvia Nemorosa Schneehugel
Ook de Salvia Nemorosa Schneehugel mag niet ontbreken in uw Vlinder en Bijen Borderpakket. De bloem staat ook wel bekend als Salie en heeft schitterende witte bloemen met een fris groen blad. Gekleurde vlinders vallen dus goed op tussen de bloemen! De Salie bloeit tussen juni en augustus en wordt ongeveer 50 cm groot. Als de bloemen zijn uitgebloeid, kunt u de uitgebloeide bloemen snoeien, zodat er mogelijk een tweede bloei plaatsvindt. In de winter sterft de plant af en verliest het de bladeren. In het voorjaar groeien er weer nieuwe scheuten. In het voorjaar kunt u nogmaals snoeien, maar let erop dat nieuwe scheuten niet worden weggeknipt. De Salie kan worden geplant op een zonnige plek of half in de schaduw waarbij de grond waterdoorlatend is. De Salie is 3 keer in dit borderpakket opgenomen.
 

Duizendblad (3x)

Achillea Millefolium Cerise Queen
De Achillea Millefolium Cerise Queen houdt ervan om in het zonnetje te worden gezet. De grond dient goed waterdoorlatend te zijn. In de bloeiperiode tussen juni en september krijgen de bloemen een opvallend rood roze kleur! Een echte eyecatcher. Het blad is mooi geveerd en groen van kleur. De Duizendblad kan tijdens de bloei 80 tot 100 cm hoog worden. De Achillea Millefolium Cerise Queen is winterhard maar wel bladverliezend. In maart kunt u dood en lelijk blad snoeien tot aan de grond. Daarnaast kunt u na de bloei in september de stengels van de uitgebloeide bloemen tot aan de grond toe wegknippen. Wie weet vindt er een tweede bloei plaats en kunt u nog een keer genieten van de plant en vlinders! De Duizendblad vindt u 3 keer in het Vlinder en Bijen Borderpakket.

Bergsteentijm (3x)

Calamintha Nepeta Nepeta
Vanwege de witte bloemetjes ziet de Bergsteentijm er lief uit! De witte bloemen kunnen een blauwe of roze ondertoon hebben. Ook heeft de Bergsteentijm een pepermuntachtige geur. De bloeiperiode ligt tussen juni en september. Dan kan de plant ruim 50 cm groot worden. De Bergsteentijm staat het liefst in grond die goed waterdoorlatend is. Een plekje in de zon of half in de schaduw vindt deze plant fijn. De Bergsteentijm is winterhard, maar sterft in de winter wel af. Tijdens en na de bloei kunt u dorre takjes en uitgebloeide bloemen wegknippen met een goede snoeischaar. Er zijn 3 stuks van deze plant opgenomen in het pakket.

Tip: maak uw eigen bos bloemen met prachtige bloemen uit eigen tuin! De bloemen uit dit Vlinder en Bijen Borderpakket zijn namelijk geschikt als snijbloem. Zo heeft u zowel buitenshuis als binnenshuis plezier van het Vlinder en Bijen Borderpakket.

Tip: gebruik bij het snoeien een goede snoeischaar.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Vlinder en Bijen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Kan deze border vlinder en bijen ook op zandgrond ?

Dit borderpakket kan op zandgrond, maar houdt er rekening mee dat bij droge periodes de planten meer water nodig heeft. Zandgrond droogt nl. sneller uit.

Zit er in het Pakket ook een advies welke plant op welke plek in de border? Welke plant het beste vooraan welke erachter. Bijvoorbeeld

Bij de afbeeldingen is de 2e afbeelding de tekening om de planten te planten. Dit is een advies en u kunt hier altijd vanaf wijken. 

Wanneer kan het borderpakket het beste geplant worden?

Het borderpakket kan het hele jaar door geplant worden m.u.v. periodes met vorst. In de herfst/winter sterven veel vaste planten af, waardoor ze zich terug trekken in de grond. In het voorjaar zullen ze dan snel weer boven de grond komen en uw tuin gaan opvrolijken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!