Borderpakket Cottage

Cottage Borderpakket

v.a.: € 52,50

Formaat
afmeting 3m2
  • Koop 5 st. voor € 50,00 per st.
€ 52,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Borderpakket Cottage geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling. De Border kan een wat chaotische uitstraling hebben, doordat deze bestaat uit veel verschillende gekleurde bloemen. Ook het Cottage Borderpakket is met zorg door ons samengesteld. 

 

Onze voordelen:

Met onze diverse borderpakketten creëert u in een handomdraai een prachtige border met vaste planten in een bepaalde stijl of kleur. U hoeft zich zo niet druk te maken over welke planten bij elkaar passen en welke kleuren mooi combineren. De pakketten zijn allemaal onderhoudsvriendelijk en trekken de mooiste insecten aan, zoals vlinders en bijen. 

Het Cottage Borderpakket bestaat uit een prachtige mix van vaste planten. Alle planten in dit borderpakket zijn kleurrijk en staan erg mooi bij elkaar. Met het Borderpakket Cottage geniet u gegarandeerd het hele zomerseizoen lang en creëert u in uw tuin een fijne sfeer, ook zonder cottage huis.

 

Het Cottage Borderpakket bestaat uit de volgende vaste planten:

 

  Naam Bloeimaand Kleur Hoogte (cm) Standplaats Snoeien Bemesten
Vetkruid 8-10 Roze 50 Zon Na bloei dode bloemstelen afknippen Voorjaar en zomer
Ooievaarsbek 5-8 Donkerpaars 50 Zon / halfschaduw Uitgebloeide bloemen na winter terugsnoeien Voorjaar
Herfstanemoon 8-10 Wit 120 Zon / halfschaduw In voorjaar oude plantdelen wegknippen Voorjaar
Brandkruid 6-7 Roze 150 Zon In voorjaar terugsnoeien Voorjaar
Pijpestrootje 9-10 Bruin 200 Zon / halfschaduw Vroege voorjaar Voorjaar
IJzerhard 8-10 Paars 200 Zon / halfschaduw In voorjaar oude stengels terugsnoeien Maart en juni
Vuurpijl 6-9 Geel 80 Liefst volle zon / halfschaduw Na bloei oude bloemstengels wegknippen Voorjaar

 

Vetkruid of Hemelsleutel (3x)

Sedum Herbstfreude

Met Vetkruid of Hemelsleutel in uw border geniet u ook nog na de zomerperiode van prachtige bloemen. De bloemen aan Vetkruid zijn roze en de volwassen planthoogte meet zo’n 50 centimeter. Op een zonnige plek zal Hemelsleutel het erg goed doen. De bloeiperiode van deze vaste plant loopt van augustus tot en met oktober. U vindt Vetkruid 3x in het borderpakket Cottage.

Ooievaarsbek (3x)

Geranium Phaeum Angelina

De prachtige donkere bloemen aan deze Ooievaarsbek maken van de plant een bijzonder en opvallend exemplaar. De bloemen zijn donkerpaars van kleur en deze verschijnen in de maanden mei tot augustus. De volwassen hoogte van de Ooievaarsbek Angelina is ongeveer 50 centimeter en deze vaste plant houdt van een plekje in de halfschaduw of in de zon. De Ooievaarsbek vindt u 3x in het borderpakket.

Herfstanemoon (4x)

Anemone Hybr. Honorine Jobert

Een prachtige herfstplant; dat is deze Herfstanemoon Honorine Jobert. De bloeikleur van deze vaste plant is wit, met in het midden een mooi geel bloemhart. Deze bloemen verschijnen in de maanden augustus tot oktober. De Anemoon wordt vrij hoog, ongeveer 120 centimeter. Daarmee is het een echte eyecatcher in uw Cottage border. Op een zonnige plaats of een plek met halfschaduw zal de Herfstanemoon het beste tot bloei komen. De Herfstanemoon zit 4x in het Cottage Borderpakket.

Brandkruid of Etagebloem (3x)

Phlomis Tuberosa Amazone

Een opvallende plant, dat is Brandkruid zeker. Aan de lange stelen groeien boven elkaar prachtige roze bloemen. De bloeimaanden van Etagebloem vallen in juni en juli. U geniet in de zomer dus volop van het mooie gezicht van deze bijzondere vaste plant. Brandkruid kan hoog groeien, tot wel 150 centimeter. Daarmee is de plant kwetsbaar voor veel wind. Geef Brandkruid dus een beschutte plek, bijvoorbeeld vlak tegen de schutting. Etagebloem vindt u 3x in het borderpakket.

Pijpestrootje (2x)

Molinia Arundinacea Transparent

Pijpestrootje is prachtig siergras dat erg hoog kan groeien, tot wel 200 centimeter. Hiermee valt dit siergras op in uw Cottage border. Toch zijn, zoals de naam al doet vermoeden, de stelen vrij transparant, waardoor het Pijpestrootje niet overheersend wordt in de border. In september en oktober vindt de bloei plaats en het siergras houdt van een zonnige plek of een plaats in halfschaduw. Pijpestrootje is 2x terug te vinden in het borderpakket.

IJzerhard (4x)

Verbena Macdougalii Lavender Spires

IJzerhard heeft prachtige lange stelen met mooie paarse bloemetjes aan de top. De bloemen komen tevoorschijn in augustus tot en met oktober en bloeien van beneden naar boven. Deze soort IJzerhard kan tot wel 200 centimeter hoog groeien. Op een zonnige plek doet IJzerhard Lavender Spires het goed, evenals op een plaats in halfschaduw. In het borderpakket vindt u de IJzerhard 4x.

Vuurpijl of Fakkellelie (2x)

Kniphofia Little Maid

De prachtige lichtgele bloemen aan de Vuurpijl hebben een bijzondere bloeivorm. Ze groeien opgaand aan de lange stelen en lijken daarmee daadwerkelijk op vuurpijlen. De bloemen verschijnen in de maanden juli tot september. De Fakkellelie wordt ongeveer 80 centimeter hoog en houdt van een zonnige standplaats. In halfschaduw kan ook, alleen bloeit de plant dan wel minder. Vuurpijl of Fakkellelie vindt u 2x in het borderpakket.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Borderpakket Cottage
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!