Blauwe Regen Prematura

Wisteria Sinensis Prematura

v.a.: € 19,50

Formaat
Totaal hoogte 175-200cm
€ 19,50
Totaal hoogte 275-300cm
€ 33,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Bent u op zoek naar een prachtige klimplant voor in de tuin? De blauweregen ‘Prematura’ is dan wat u zoekt. Deze plant bloeit met lange paarsblauwe bloemen en zorgt voor een romantische sfeer in uw tuin. Geef de blauweregen bijvoorbeeld een plek tegen uw pergola.

Onze voordelen:

Blauweregen ‘Prematura’ kopen:

De blauweregen ‘Prematura’ is een prachtige klimplant en koop je makkelijk en snel online bij Kwekerij Bomenenzo.nl. De blauweregen behoort tot de familie van de vlinderbloemen (Fabaceae). Deze familie bestaat uit mooie soorten met nog mooiere kleuren. De bloemen geven een heerlijke geur af die ’s avonds nachtvlinders aantrekt voor de bestuiving. De blauweregen kenmerkt zich door de lila/lichtblauwe kleur van de bloemen. Deze hebben een lange vorm en worden wel 30 centimeter lang. 

Let op: de zaden van de blauweregen zijn giftig voor mens en dier.

                               

Blauweregen ‘Prematura’ verzorgen:

De blauweregen groeit sterk en snel en heeft niet zoveel verzorging nodig. Deze klimplant prefereert vochtige grond. Plaats de blauweregen dus op een plek waar de grond het water goed vasthoudt. Omdat de plant van vocht houdt, is het goed om deze vaak water te geven in droge periodes. Geef in het voorjaar mest om te zorgen voor een mooie bloei. Door in de maanden juni en juli ook nog eens te bemesten stimuleert u de nabloei.

 

Blauweregen ‘Prematura’ snoeien:

De blauweregen groeit erg snel en snoeien is dan ook noodzakelijk om de groei in toom te houden. Daarnaast wordt met snoeien de bloei bevorderd. U kunt de klimplant het beste snoeien gelijk na de bloeiperiode. Deze blauweregen bloeit op hout van twee jaar.  Daarom is het belangrijk om de takken niet helemaal af te knippen, maar altijd een aantal knoppen over te houden. Knip terug tot ongeveer vijf knoppen. In de winter kunt u eventueel dezelfde zijscheuten terug knippen op twee knoppen. Hiermee voorkomt u een wirwar van takken in uw tuin.

 

Blauweregen ‘Prematura’ planten:

De blauweregen ‘Prematura’ doet het erg goed op een plek in de volle zon. Denk hierbij aan een standplaats op het zuiden of zuidwesten. Als er in de zomer minimaal zes uur per dag zon schijnt, is de blauweregen tevreden. De tijd van het planten maakt niet zoveel uit, zolang de grond maar niet bevroren is. Bij deze klimplant kan het lang duren (3/4 jaar) voor deze tot bloei komt. Als de blauweregen na deze periode nog niet tot bloei is gekomen, kunt u overwegen om de standplaats te wijzigen. De plant geeft namelijk geen bloemen als deze niet genoeg in de zon staat. Ook kan meer snoeiende bloei een stimulans geven. Let er wel op dat verplaatsen, als de blauweregen wat ouder is, ervoor kan zorgen dat de plant helemaal niet meer zal bloeien. Direct een goede standplaats vinden is dus het beste. 

TIP: Blauweregen is een klimplant en groeit bijvoorbeeld tegen muren en pergola’s. Omdat de plant sterkgroeiend is, kunt u de blauweregen beter niet om een boom of een regenpijp laten groeien.

TIP: Combineer de blauweregen ‘Prematura’ met borderplanten voor een prachtig geheel. Houd er wel rekening mee dat de planten niet te dicht op de blauweregen staan.

 

Bloeikleur: blauw/paars

Bloeitijd: mei, juni

Bladkleur: groen

Groenblijvend: nee

Standplaats: zon

Hoogte: max. 1000 centimeter

Winterhard: ja

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Blauwe Regen Prematura
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!