Vlinderstruik verzorging
Verzorging Vlinderstruik, Verzorgen Vlinderstruik

Vlinderstruik verzorging
De verzorging van een Vlinderstruik is gemakkelijk en niet al te veel werk waardoor het ook een geliefde plant is geworden. Afhankelijk van waar je de Vlinderstruik gaat planten zul je te maken hebben met diverse manieren van verzorging. Om een goed voorbeeld te geven, is het extra bewateren van een Vlinderstruik in de volle grond minder snel nodig dan als je de heester in pot plant. Zo ontvangt de struik in pot het liefst wekelijks een plons water. Maar in de volle grond is dat niet nodig. Pas wel op dat je struik niet teveel voorziet van water, aangezien de heester niet van natte voeten houdt. Zodra de bladeren van een Vlinderstruik gaan hangen is de grond te droog en kun je de plant gerust voorzien van een scheut water.

Vlinderstruik verzorging
Van hoog naar laag sorteren
Vlinderstruik verzorging
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa. Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht, een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Verzorging Vlinderstruik
Wil je jouw Vlinderstruik voorzien van extra verzorging dan kan dat. In principe is het niet nodig om de heester extra te bemesten maar wil je dit toch graag doen, kun in het voorjaar de struik voorzien van wat extra voeding. Op deze manier start de plant het bloeiseizoen goed. Kies hiervoor een meststof dat geschikt is voor siertuinen. Mocht je jouw Vlinderstruik in pot geplant hebben, dan stelt de plant de extra bemesting meer op prijs dan in de volle grond.

Verzorgen Vlinderstruik
Het moment dat je jouw Vlinderstruik extra mag verzorgen is op het moment dat er bladluis ontstaat in de struik. Helaas kan het voorkomen dat je het niet eens doorhebt dat jouw heester hier last van heeft. Bladluis in de Vlinderstruik kan zich in grote getalen voortplanten aan de onderzijde van het blad. In principe heeft de plant er weinig last van en zal je snel ook weinig merken aan de groei. Wel zullen de bladeren omkrullen of loslaten wat kan betekenen dat jouw Buddleja minder vol zal zijn. Zo ver moet het eigenlijk niet komen en raden wij het aan van Bomenenzo.nl om het bladluis te bestrijden met biologische bestrijdingsmiddelen. Deze kun je uiteraard vinden in onze webshop of op onze fysieke kwekerij in Lienden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00