Rhododendron snoeien
snoeien Rhododendron, Snoei Rhododendron

Rhododendron snoeien
Als je op zoek bent naar een onderhoudsvriendelijke plant dan is de keus voor een Rhododendron een hele goede. De Rhododendron is een prachtige plant waarbij de maanden april en mei grote fel gekleurde bloemen tevoorschijn komen. Deze bloeiperiode duurt ongeveer vier weken. Mocht je de plant kunnen combineren met andere bloeiende planten is dit aan te raden als je kleur wilt behouden in de tuin. Van oorsprong komt deze kleurrijke bloeier uit China, maar is terug te vinden in vele Europese tuinen. Daarnaast is de plant ook nog eens winterhard. Heb je de plant net aangeplant, dan raden we het wel aan om de Rhododendron te voorzien van extra bescherming tijdens de vorst periode.

Rhododendron snoeien

Van hoog naar laag sorteren

Rhododendron snoeien

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Snoeien Rhododendron
Het snoeien van een Rhododendron is meestal niet nodig. Vaak wordt er alleen gesnoeid op het moment dat de struik te groot wordt, in model geknipt moet worden of voor herstel. De plant geeft namelijk zelf aan wanneer een snoeibeurt echt nodig is. Dan vertoont de struik gele bladeren en is drastisch terugsnoeien aan te raden. De beste maand om deze snoeibeurt uit te voeren is de maanden maart of april. Na augustus neemt de struik z’n rust voor de winterperiode en is het dus ook niet aan te raden om dan de snoeischaar in de struik te zetten. Snoei je de plant terug voor de bloei? Dan zul je tijdens de bloeiperiode van dat jaar ook geen kleurrijke bloemen zien. Daarom raden wij het van Bomenenzo.nl aan om altijd na de bloeiperiode de snoeischaar in de struik te zetten.

Snoeibeurt Rhododendron
Na een snoeibeurt van de Rhododendron is het raadzaam om op de arme grond waarin de struik geplant is te voorzien van wat bemesting. De struik heeft geen hoge dosering nodig. Strooi de mestkorrels die je uiteraard bij Bomenenzo.nl kunt aanschaffen rondom de stam. Verspreid de korrels met de hark om de stam heen en strooi vervolgens een mulchlaag van bladaarde en tuinturf bij de struik. Je kunt ook kiezen voor compost. Daarna voorzie je de plant van voldoende water en zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt. Op deze manier weet je zeker dat je de aankomende bloei weer volop kunt genieten van jouw Rhododendron.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00