Rhododendron schaduw
Schaduw Rhododendron, Rhododendron schaduwplek

Rhododendron schaduw
De meeste Rhododendron voelen zich het prettigst op een halfschaduw of schaduw standplaats. Maar sommige soorten van de Rhododendron verdragen ook prima zon. Alleen is het bij die soorten wel belangrijk dat je de bodem goed vochtig houd. Om de tuinplant zo goed als mogelijk te volgroeien kun je de struik het beste in turf planten. Turf is een zure bodem die bijna voor 100% uit organische materialen bestaat. Deze grondsoort zorgt er dan ook direct voor dat het vocht langdurig wordt vastgehouden, wat een perfecte combinatie is met de Rhododendron.

Rhododendron schaduw

Van hoog naar laag sorteren

Rhododendron schaduw

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Schaduw Rhododendron
Het planten van de Rhododendron in de schaduw kun je het beste in het voorjaar doen. In principe kan de plant het hele jaar door geplant worden, met uitzonderen van vorstperiodes. Maar zodra je dit in het voorjaar doet, kun je gelijk in de maanden maart en april gelijk al genieten van de prachtige bloemen die de Rhododendron produceert. Heb je al een Rhododendron in de tuin staan maar wil je deze graag verplanten? Dan kun je dit het beste in het najaar doen. Di is het moment dat de struik rust heeft en dus genoeg tijd heeft om te wennen aan de nieuwe plek. Wel is het belangrijk dat je zowel met aanplanten als verplanten de plant voldoende water geeft. Ook de plant voorzien van wat compost kan ervoor zorgen dat het water dat je geeft aan de plant, langer vast gehouden wordt. Zodat jouw Rhododendron optimaal kan herstellen of wortelen.

Rhododendron schaduwplek
Ben jij op zoek naar een Rhododendron voor jouw schaduwplek in de tuin? Dan ben je bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres. Zo hebben wij een breed en diep assortiment, waarbij je bij ons zowel de Rhodendron kunt vinden voor zowel een schaduwplek als een zonnige standplaats. De struik kun je online bestellen maar je kunt ook langskomen op onze fysieke kwekerij in Lienden. Bomenenzo.nl bevat een oppervlakte van 20.000 m2 aan grond waarop wij onze eigen bomen en planten kweken. Hierdoor kunnen wij een scherpe prijs aanbieden tegen zeer goede kwaliteit. Wil je dus met eigen ogen het assortiment van de Rhodendrons bekijken en vergelijken? Dan kun je maar liefst zes dagen bij ons terecht in de Betuwe!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00