Rhododendron onderhoud
Onderhoud Rhododendron, Onderhouden Rhododendron

Rhododendron onderhoud
De populariteit van de Rhododendron is vooral te danken aan het feit dat de tuinplant een onderhoudsvriendelijke plant is. Zo heeft de plant eigenlijk geen jaarlijkse snoeibeurt nodig en ook het bemesten is niet noodzakelijk mits je de plant niet in de juiste grondsoort plant. Heb je een net aangeplante Rhododendron in je tuin? Dan heb je daar op het begin wel omkijken naar, maar naarmate de tuinplant verouderd, kan je optimaal genieten van een tuinplant waar je weinig tot geen omkijken naar hebt.

Rhododendron onderhoud
Van hoog naar laag sorteren
Rhododendron onderhoud
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en platen. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Onderhoud Rhododendron
Helaas kan ondanks het weinig onderhoud de Rhododendron wel last krijgen van een bladvlekkenziekte, ook wel bekend als Cercospora Handelii. Deze ziekte zorgt ervoor dat je een ernstige aantasting hebt op het blad en ook bladval is een gevolg van die ziekte. De aantasting op het blad is te herkennen aan bruine tot zwarte vlekken waarbij er zelfs soms een roodachtige rand omheen te vinden is. De maanden juli tot en met oktober zijn de maanden waarin de schimmel kan ontstaan wat helaas ook nog overwintert op afgestorven blad. Om dit te bestrijden kun je gebruik maken van organische bestrijdingsmiddelen. Zodra je dus ook maar twijfelt, kun je het beste contact opnemen met een van onze medewerkers. Op deze manier kun je erger voorkomen.

Onderhouden Rhododendron
Tot slot kun je ook kiezen om de Rhododendron netjes te onderhouden. Hiermee bedoelen we het compact houden van jouw tuinplant, aangezien de Rhododendron behoorlijk groot kan worden. Hierbij is het dan wel noodzakelijk om de tuinplant te voorzien van een snoeibeurt. Het snoeien kun je het beste na de bloei doen. De bloei zal in de maanden maart april zijn. Als je voor de bloei snoeit, zul je niet kunnen genieten van de prachtige bloemen die de tuinplant produceert en zal je een jaar moeten wachten. Ook kun je de snoeischaar nogmaals in het najaar uit de kast kunnen halen. Op deze manier gaat de Rhododendron strak de winter in.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00