Klimplanten snoeien
snoeien klimplant, klimplant snoeien

Klimplanten snoeien
Klimplanten mag je wat betreft de snoei vergelijken met heesters. Klimplanten zijn namelijk vaak heesters, alleen groeien ze niet struikvormig maar verticaal omhoog langs een schutting, muur of pergola. Klimplanten die voor 21 juni bloeien kun je eventueel na de bloei snoeien. Alles wat na 21 juni bloeit kan pas in het vroege voorjaar gesnoeid worden. Groenblijvende klimplanten kunnen in principe ook pas vanaf mei gesnoeid worden. Heb je een klimplant die eenjarig is, maar de plant bevat kleurrijke bloemen? Dan is de snoei minder noodzakelijk, enkel het verwijderen van de uitgebloeide bloemen. Laat de uitgebloeide bloemen niet te lang zitten aangezien dat hinder kan opleveren voor de klimplant.

Klimplanten snoeien
Van hoog naar laag sorteren
Klimplanten snoeien
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Snoeien klimplant
bij het snoeien van een klimplant is het belangrijk dat je wel in de gaten houdt dat de klimplant niet overal en achterlangs gaat. Dit is vooral belangrijk op het moment dat je de klimplant tegen de muur van je woning laat groeien. De kans dat de plant via scheuren, langs raamkozijnen of onder het dak door binnen dringt in de woning. Hedera is daar een heel goed voorbeeld van. Deze plant is zo sterk dat het op een gegeven moment niet meer te verwijderen is. Wil je een strakke muur creëren met een klimplant wat enkel bestaat uit blad? Snoei dan geregeld de plant terug. Bij een klimplant die bloemen bevat is het wachten op de snoeibeurt. Anders zullen de bloemen na verloop niet meer zichtbaar zijn.

Klimplant snoeien
Om de klimplant goed te kunnen snoeien heb je uiteraard ook goed werkende gereedschap nodig. Hierbij het belangrijk dat de snoeischaar scherp genoeg is en geen onnodige schade aan de klimplant brengt. Als je een onscherpe snoeischaar gebruikt zullen er onnodige wonden ontstaan op de plant. Deze wonden kosten vervolgens veel tijd om weer te helen waardoor je de klimplant eigenlijk belemmerd in z’n groei. Heb je vragen wat betreft het snoeien van jouw klimplant? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00