Klimplanten schaduw
schaduw Klimplanten, Klimplant schaduw

Klimplanten schaduw

Klimplanten zijn vrijwel onmisbaar in de stadstuinen. Vaak is er weinig tot geen ruimte voor planten in de achtertuin. Maar als men dan toch graag groen in de tuin wil, is verticaal tuinieren een goede oplossing. Klimplanten zijn daarvoor de meest geschrikte plant. Deze kun je gemakkelijk langs een schutting, pergola of een muur plaatsen, Op deze manier wordt die saaie muur, pergola of schutting ineens een mooie groene opvallende oppervlakte. Maar naast de weinig ruimte kan er nog een probleem zijn met jouw tuin. De kans dat er weinig of geen zon in de tuin komt is in een stadstuin groot door de hoge omringende gebouwen. Klimplanten die graag in de volle zon willen staan is er in overvloed, maar hoe is dat met een schaduwrijke standplaats?

Klimplanten schaduw

Van hoog naar laag sorteren

Klimplanten schaduw

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Schaduw klimplanten

De meest bekende schaduw klimplanten is de Klimop. Deze plant is een sterke plant die veel te vinden is in de Nederlandse tuinen. De Klimop zorgt voor snel resultaat en kan zich vrijwel op iedere standplaats volgroeien. Wil je liever iets meer kleur in jouw klimplant? Ga dan voor een Clematis Alpina. Deze klimplant krijgt in het voorjaar prachtige paarse bloemen maar verliest wel z’n bladeren in de wintermaanden. Het is dus belangrijk om vooraf goed te weten wat voor soort klimplant je zoekt aangezien er heleboel soorten zijn met diverse eigenschappen.

 

Klimplant schaduw
Natuurlijk heeft Bomenenzo.nl nog veel meer klimplanten in het assortiment zitten die in de schaduw geplant kunnen worden. Deze vind je uiteraard in onze online webshop, maar kun je ook komen bewonderen op onze fysieke kwekerij in Lienden. Lienden ligt in het mooie Betuwe. Onze kwekerij heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. De grond wordt optimaal benut waardoor we een breed en diep assortiment kunnen aanbieden. Op onze kwekerij lopen onze medewerkers om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Ook geven ze graag advies of antwoord op al jouw vragen. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, maar heb je wel vragen? Neem gerust telefonisch contact met ons op, wij staan graag voor je klaar!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00