Klimplanten groenblijvend
groenblijvende klimplanten, groenblijvende klimplant

Klimplanten groenblijvend

De meeste klimplanten zijn in de winter kaal. Niet dat de klimplanten dan niet mooi zijn. Zo kun je tijdens de wintermaanden pas echt goed zien hoe de plant zich heeft verstrengeld tegen de schutting, muur of pergola. Natuurlijk zijn niet alle klimplanten in de winter kaal. De bekendste groenblijvende klimplant is wel de Hedera of ook wel de Klimop genoemd. Daarnaast is het ook nog eens een van de sterkste klimplanten, aangezien de plant zich kan volgroeien op diverse standplaatsen. Naast de Hedera zullen de Clematis Armandij, Kamperfoelie en de Toscaanse Jasmijn je ook niet in de steek laten in de wintermaanden.

Klimplanten groenblijvend

Van hoog naar laag sorteren

Klimplanten groenblijvend

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Groenblijvende klimplanten

Naast een groenblijvende klimplant bezitten bijna alle klimplanten ook de eigenschap winterhard. Dit betekent dat je de plant niet hoeft te beschermen tijdens een vorstperiode. Echter is de Klimop daarentegen wel kwetsbaar in deze periode en zou het liefst beschermd worden. Verder groeien klimplanten het liefst in een voedzame en humusrijke grond. Daarbij is het belangrijk dat de grond geregeld even los gemaakt wordt en ook het onkruid rondom de wortels verwijderd wordt. Ongemerkt haalt het onkruid de voedingsstoffen uit de grond die jouw klimplant eigenlijk nodig heeft om zich te volgroeien.

 

Groenblijvende klimplant
Een groenblijvende klimplant heeft wel enigszins verzorging nodig. Het snoeien is bijvoorbeeld een belangrijke. Sommige klimplanten blijven namelijk maar groeien waardoor het er snel onverzorgd en gewoekerd uitziet. Ook moet je een klimplant blijven begeleiden tijdens de groeiperiode. Hiermee bedoelen we dat de plant ondersteunt moet worden tijdens de bloei. Dit doe je door gebruik te maken van stokken, of vast te binden aan jouw schutting of hekwerk. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met Bomenenzo.nl.

 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00