Rosa Climbing Arthur Bell

Klimroos Climbing Arthur Bell

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 70-80cm, Bloeikleur Geel
€ 11,95
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Rosa 'Climbing Arthur Bell' is een fantastisch mooie klimroos, die tussen juli en oktober uitbundig bloeit met grote gele rozen. Deze imposante rozen verspreiden ook nog een heerlijke geur.

    Wil je liever je rozenstruik komen ophalen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Onze voordelen:

Rosa ‘Climbing Arthur Bell’ is een bijzonder mooie klimroos die tussen juli en oktober bloeit met prachtige gele rozen. Het is de klimroos variant van de Rosa ‘Arthur Bell’. De felgele rozen zijn vrij groot en imposant om te zien én verspreiden een heerlijke geur. Voor de meest spectaculaire bloei is een standplaats in de volle zon aan te raden, maar deze topper groeit ook goed in halfschaduw. De Climbing Arthur Bell kan een hoogte bereiken van wel 3 meter, en is makkelijk te onderhouden. Deze klimroos is ideaal voor cottage tuinen.

TIP: We hebben nog veel meer soorten rozen beschikbaar! Wil je een leuke combi maken? Combineer deze klimroos dan bijvoorbeeld met een mooie struikroos, of een roos op stam!

TIP: Gebruik deze imposante gele rozen als snijbloem! Stop ze in een mooie vaas en geniet ook in huis van de mooie felgele kleur, en de heerlijke geur!

Ben je ook zo gecharmeerd van deze grote gele rozen? Je kunt de Rosa ‘Climbing Arthur Bell’ makkelijk en snel online kopen, of kom er zelf één uitzoeken in onze kwekerij!

  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juli - oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Geur: Heerlijk zachte bloemengeur
  • Standplaats: Zon (Halfschaduw ook mogelijk)
  • Hoogte: 300 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer

Het verzorgen van deze klimroos is heel eenvoudig. Het belangrijkste aandachtspunt is de watervoorziening. Vooral de eerste periode na de aanplant én tijdens de bloeiperiode, is het belangrijk om de Climbing Arthur Bell regelmatig te voorzien van water. Daarnaast is het voor de mooiste (en langste) bloei ook belangrijk om de uitgebloeide rozen zo snel mogelijk te verwijderen. Zo stimuleer je de vorming en bloei van nieuwe rozen.

Rozen bemesten
Naast het regelmatig bewateren, is ook het bemestend van je roos van belang voor de mooiste bloei. Voorzie de Climbing Arthur Bell het liefst twee keer per jaar van wat mest. Doe dit de eerste keer in maart en de tweede keer ergens in juni.

Het snoeien van je klimroos is belangrijk om je plant vitaal en jong te houden. De beste maand om dit te doen is in maart. Als je later snoeit gaat deze roos ook pas later bloeien. Eerder snoeien is ten zeerste af te raden, de jonge scheuten kunnen dan kapot vriezen. Het belangrijkste is dat je de hoofdtakken zoveel mogelijk met rust laat. De kleine zijtakken kun je terugsnoeien tot twee cm van de hoofdtak af. Als er een oudere zijtak grijs begint te kleuren, dan kun je de betreffende hoofdtak het beste volledig terugsnoeien. Een nieuwe klimroos hoef je de eerste twee/drie jaar nog niet te snoeien. 

TIP: Trek altijd stevige handschoenen aan voordat je begint met het snoeien van je roos. De doorns kunnen je handen en armen flink zeer doen.

TIP: Maak altijd gebruik van schoon en scherp snoeigereedschap. Zo voorkom je beschadigingen en/of infecties aan de takken van je Climbing Arthur Bell.

 

 

 

 

Lees meer

Het planten van deze klimroos verloopt net als veel andere rozen. Het is belangrijk om hem te planten in een voedzame bodem, die ook licht-vochtig is. Met licht-vochtig bedoelen we dat de grond goed vocht kan doorlaten, dus geen zware kleibodem. Een manier om ook de zwaardere kleigronden geschikt te maken, is door je huidige tuingrond aan te mengen met speciale aanplant grond. Deze grond zit vol voedingsstoffen voor je roos, en maakt/houdt je bodem lekker luchtig. Wat betreft de standplaats houdt de Climbing Arthur Bell het meest van een plek in de volle zon. Een plek met halfzon (=halfschaduw) werkt ook prima.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosa Climbing Arthur Bell
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Is de roos gevoelig aan ziektes?

Ziektes die regelmatig voorkomen bij rozen, zijn meeldauw en sterroetdauw. Deze schimmelziekten komen vaker voor bij planten met vrij dorstige wortels. Hoe meer vocht de grond rond de wortels kan vasthouden, hoe kleiner de kans dat de rozen last hebben van deze schimmels. Let wel op dat de wortels niet in het water staan, dit zorgt weer voor wortelrot. Ook hebben rozen vaker last van bladluizen. Deze kunt u bestrijden d.m.v. goene zeep/spiritus (let wel op de juiste dosering). Evt is er bij een tuincentra ook Rosacur te koop. Dit is biologisch en werkt tegen bladluizen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!