Koelreuteria boom

Koelreuteria paniculata

v.a.: € 89,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 160-180cm, Totaal hoogte 250-300cm
November 2021
€ 89,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Koelreuteria paniculata heeft een mooie brede kroon. In de zomer zit de boom vol met gele bloemen en in het najaar krijgt het blad een schitterende herfstgloed.

Onze voordelen:

Koelreuteria boom kopen:

De Koelreuteria boom wordt ook wel Chinese Vernisboom, Lampionboom of Koelreuteria paniculata genoemd. Van oorsprong komt de boom voor in het Verre Oosten (China, Korea en Japan). Kenmerkend voor deze boom zijn de gele pluimen die tijdens de bloeitijd (juli - augustus) aan de veervormige bladeren hangen. Na de bloei verschijnen er lampionachtige vruchten aan de takken. In de herfst heeft het blad een bijzondere oranje en gele gloed. De Koelreuteria boom is geschikt voor kleine, middelgrote en grote tuinen. Voor het online kopen van de Koelreuteria boom bent u bij Bomenenzo.nl aan het juiste adres!


WEETJE: De Koelreuteria boom bloeit het meest uitbundig tijdens warme zomers met veel zon.
TIP:
Bent u benieuwd naar hoe onze bomen en planten er in het echt uit zien? Kom dan eens langs op onze kwekerij in Lienden, middenin de Betuwe. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag.


  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Juli - augustus
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon, halfschaduw
  • Hoogte: 5 - 6 m
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Koelreuteria boom is makkelijk in onderhoud. Bij de verzorging is het belangrijk om de bodem jaarlijks in het voorjaar te bemesten met het bodemverbeterende middel Vivimus universeel. Ook hiervoor kunt u bij Bomenenzo.nl terecht. Groot voordeel van het middel Vivimus is dat het 100% biologisch is. Verder is de boom goed winterhard en dus bestand tegen strenge vorst.

Koelreuteria boom snoeien

De Koelreuteria boom groeit breed opgaand omhoog en wordt en wordt 5 tot 6 meter hoog als hij eenmaal volwassen is. De boom heeft een bolle kroon. Wij raden u aan om hem in principe niet te snoeien, hierdoor kunnen namelijk beschadigingen ontstaan. Bevroren takken kunt u met een snoeischaar wegsnoeien in maart. Hetzelfde geldt voor lagere takken die het zicht wegnemen.
Lees meer
Geef uw Koelreuteria direct na de aanplant 1x flink wat water. Zorg er wel voor dat uw boom geplant staat in een vochtdoorlatende bodem, zodat er geen water op de grond blijft stilstaan.

TIP: Om zeker te zijn dat uw tuingrond goed vocht door kan laten, raden wij aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Meng deze speciale grondsoort door uw huidige tuingrond, vlak voordat u uw Koelreuteria aanplant.

Voor vrijwel alle bomen geldt dat ze het eerste groeiseizoen hulp nodig hebben met de watervoorziening. Geef (vooral in droge perioden) uw Koelreuteria regelmatig water. Na het eerste groeiseizoen (groei-jaar) kunnen de wortels van uw boom zelf het grondwater bereiken, en kan hij zichzelf dus voorzien van water.

Na het eerste groeiseizoen hoeft u een Koelreuteria alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.
Lees meer
Bij voorkeur staat de Koelreuteria boom op een beschutte standplaats in de volle zon, maar een goede plek in halfschaduw is ook mogelijk. De boom kan zowel solitair als in een groep geplant worden. Verder groeit deze soort prima op alle soorten grond. Voor het planten adviseren we u om een ruim gat te graven en de grond erin los te maken met een schoffel. Giet ruim water in de grond en zet de kluit er vervolgens in. Eventueel kunt u wat vruchtbare aanplantgrond gebruiken om verzekerd te zijn van een geslaagde aanplant. Met de Koelreuteria boom haalt u een schitterende boom naar uw tuin!
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Koelreuteria boom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!